PO UKIDANJU ZABRANE PARAĆIN ĆE ZAPOSLITI VIŠE OD 80 LJUDI

0
PARAĆIN – Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović izjavio je danas da ta lokalna samourava ima 81 manje zaposlenih od broja zakonom dozvoljenog, pre svega stručnjaka, i zbog zabrane zapošljavanja novih nalazi se na ivici ispunjavanja zadataka.

Opština je ostala na malom broju stručnjaka, i do marta naredne godine, kada se očekuje ukidanje Odluke o zabrani zapošljavanja, neće moći da prima nove ljude, objasnio je Paunović novinarima.

„Pre svega nemamo dovoljno stručnih ljudi koji mogu da rešavaju probleme građana na terenu i to je u ovom trenutku postalo ozbiljan problem u radu opštinske uprave“, rekao je Paunović Tanjugu.

sasa paunovic

mc.rs

Nemamo radnika za mnoga radna mesta, zbog odlaska u penziju ili napuštanja radnih mesta iz drugih razloga, odlazak u privatne firme, jer se radi o stručnjacima, samozapošljavnje, i ovog trenutka imamo veoma ozbiljan problem da zadovoljima zahteve građana, precizirao je Paunović.

On je kazao da je reč „o preko potrebnim stručnjacima, neophodnim za obavljanje poslova za građane, a ne portirima, kuririma, spremačicama…“.

Paraćin je jedina opština u Pomoravskom okrugu koja neće morati da smanjuje broj zaposlenih na osnovu Odluke Vlade Srbije o makismalnom broju zaposlenih u javnoj upravi, po kojoj, do 2. februara naredne godine javnu upravu treba da napusti 14.500 zaposlenih, od toga 5.751 „na lokalu“, napomenuo je Paunović.

Opštinska uprava u Paraćinu „ima 483 zaposlena, a maksimum je 564″ objasnio je Paunović i istakao da je lokalna samouprava vodila računa da ne prekorači zakonske okvire“.

Zbog manje zaposlenih u budžetu je godišnje ostajalo 50.000.000 dinara za rešavanje problema građana, podsetio je Paunović i istakao da je budžet opštine u suficitu „za razliku od budžeta države i mnogih opština i gradova u Srbiji“.

www.rtv.rs

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime