PERA MARATONAC BRINE O ZELENIM POVRŠINAMA I PARKOVIMA

0

Juče smo zatekli poznatog jagodinskog atletičara veterana, kako brine o prirodi i oko zgrade u kojoj živi sakuplja đubre koje se baca sa terasa. On je poručio Jagodincima da brinu o svom gradu i okruženju i rekao da Srbija ima najviše smeća i otpada, čak više nego Albanija.

2,,Ja nisam samo sportista, ja sam ekolog, neko ko je obišao svet i video kako to rade gotovo sve zemlje u svetu. Svi brinu o svojoj prirodi, samo mi ne brinemo. Jedino sam kod nas video da se sa terasa baca đubre dole, kese, paklice cigareta, pa čak i cele kese pune otpada. Albanija je čistija nego Srbija, u Tirani nemate da vidte đubre, kaže poznati Pera maratonac.

Sportista i zagovornik ekologije kaže da on više od 15 godina čisti zelene površine ispred zgrade.

,,Mieni nije teško da od pijace ili bilo kod kraja grada, kada krenem do kuće uz put pokupim svo đubre na koje naiđem. Imam komšije koje me podržavaju, a imam i one koji smatraju za mene da sam budala jer čistim. Koliko puta sam samo video kako bacaju sa terase svašta, kaže Milorad.

On je juče pokupio svo đubre i zelene površine u ulici iza Kulturnog centra ponovo su zasijale. Kako kaže jagodinski atletičar, kada su mu dolazili prijatelji sportisti iz Amerike, oni su bili oduševljeni čistoćom parkova oko zgrade i rekli su da je vrlo važno očuvati makar i parče prirode.

Prethodni tekstKOJI SAM JA MENI KRALJ
Sledeći tekstDANAS OBLAČNO

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime