PEĐI TRAJKOVIĆU JOŠ JEDNA NAGRADA – ZA NAJBOLJU KNJIGU POEZIJE ZA DECU 2015.

0

Srpski i jagodinski pisac Peđa Trajković  dobio je nagradu Večernjih novosti “Gordana Brajović“ za najbolju knjigu poezije za decu  u protekloj godini, za knjigu „Svakog petka, utorkom u sredu“ u izdanju Međunarodnog centra književnosti za decu „Zmajeve dečje igre“ iz Novog Sada.

knjiga 1„Kada se čovek opredeli da se u ovo vreme (a pokazalo se da je sve moje vreme bilo  „ovo vreme“) i u ovoj zemlji (o gradu da ne govorimo) ozbiljno bavi književnošću, tako skrajnutom i poniženom, i uspe da izdrži skoro četiri decenije, onda mu ovakve nagrade, sasvim sigurno, predstavljaju ogromnu moralnu satisfakciju. Možda sve i nije bilo baš uzalud“ kaže za Infocentralu, Peđa Trajković koji je pre samo dve nedelje osvojio prvu nagradu na tradicionalnom konkursu Radio Beograda za dramska dela u konkurenciji originalne drame za decu, sa dramom „Bubice“.
„Knjiga  „Svakog petka, utorkom u sredu“ predstavlja izbor najbolje moje nonsens poezije  za decu i mlade koji je načinio urednik knjige, poznati pisac   i direktor  Zmajevih dečjih igara Pop Dušan Đurđev. Knjigu je ilustrovao Ranko Trajković“.
Infocentrala je prva objavila vest o izlasku ove knjige iz štampe uoči Sajma knjiga u Beogradu. Peđa Trajković gostovao je u dečjoj emisiji Infocentrale – Mala centrala uoči Sajma knjiga u Beogradu.

Prethodni tekstŠEŠELJ OSLOBOĐEN
Sledeći tekstSNS NA TRIBINI U LIPOVICI – REMBAS ĆE BITI SAČUVAN

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime