PEDAGOG IZ JAGODINE IZRAĐUJE MONTESORI EDUKATIVNE IGRAČKE ZA DECU

0

Na ideju izrade edukativnog materijala za decu pedagog Ana Vučković došla je nakon završene obuke za Montesori vaspitača. Taj način rada joj se veoma dopao i želela je da dečici približi određena znanja uz pomoć Montesori metode. Materijal se može naručiti na broj 0656316676

ana-vuckovic„Montesori pristup neguje dečiju individualnost pre svega, što znači da omogućava detetu da se razvija u skladu sa svojim tempom, a ne u poređenju sa drugima. Obzirom da je detetu na uzrastu od 2 do 10 godina najvažnija igra, Montesori materijali će mu omogućiti da kroz igru dođe do određenih znanja, vežba koordinaciju pokreta ruke, razvija logičko-matematičko mišljenje, ali i da izgradi samopouzdanje i stvori pozitivnu sliku o sebi. Takođe, materijali razvijaju dečiju samostalnost i kritičko mišljenje, jer se deca materijalima mogu igrati bez pomoći i procene odraslih. Svaki materijal sadrži kontrolu greške kojom samostalno proveravaju ispravnost svojih zaključaka i odgovora. Na taj način deca stiču uvid u svoje sposobnosti, veštine i usavršavaju se“ kaže Ana.

Materijale preporučuje roditeljima koji žele da njihova deca slobodno vreme provode na koristan i edukativan način. Uz njih na vrlo jednostavan i zabavan način mogu savladati početno pisanje, brojanje, sabiranje i oduzimanje od 10 do 10 000, razlikovanje boja, oblika, pojmova i još mnogo toga. Sve ono što će ih jednog dana sačekati kada krenu u predškolsko, 1,2,3, ili 4. razred.

„Verujem da ne postoji roditelj koji ne bi želeo da njegovo dete gradivo u mlađim razredima savladava bez teškoća. Uz pomoć ovih materijala njihov uspeh je zagarantovan, a cena materijala je pristupačna svakom roditelju. Biće još puno materijala iz svih navedenih oblasti, izvor ideja je neograničen. Bukvalno se svaka lekcija se može pretvoriti u igru, zato ovim putem pozivam roditelje da, ukoliko žele da svom detetu olakšaju usvajanje određenog znanja, pišu na mail  [email protected]. Rado ću im pomoći u tome. Sve materijale mogu poručiti putem Instagram i Fejsbuk profila Montesori-teta. Materijal se šalje poštom, a roditeljima iz Jagodine se dostavlja lično“.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime