PAUNOVIĆ SA GRUPOM GRAĐANA „SIGURNO NAPRED“ IZLAZI NA IZBORE (VIDEO)

0

Predsednik opštine Paraćin i dosadašnji zamenik predsednika Demokratske stranke Saša Paunović saopštio je da je doneo odluku da istupi iz članstva i sa funkcija u toj stranci.

Zvaninim saopštenjem predsednika opštine Paraćin rešena je i ta dilema – Saša Paunović će izaći na lokalne izbore. Ovakvom odlukom, dosadašnji zamenik predsednika DS suprotstavio se stavu Predsedništva DS koje u subotu nije dalo saglasnost Paunoviću i članovima DS iz Paraćina za izlazak na lokalne izbore.

U razumevanju sa rukovodstvom Demokratske stranke i uz uvažavanje stava članova stranke u Paraćinu, a posle okončanja procedure kroz koju sam pokušao da se izborim za drugačije, kompromisno rešenje, doneo sam odluku da istupim iz članstva Demokratske stranke i na taj način odstupim i sa svih dužnosti koje imam u Demokratskoj stranci „, naveo je Paunović u saopštenju.
Uz prihvatanje argumentacije o različitim izbornim uslovima u Paraćinu u odnosu na druge opštine, koja je izneta u unutarstranačkoj diskusiji, u Predsedništvu DS je preovladalo mišljenje da DS nije u mogućnosti da izmeni raniji stav o ovoj temi. U situaciji u kojoj sam morao da biram između stranke kojoj sam posvetio decenije života i ljudi za koje, sa kojima i zbog kojih sam godinama obavljao dužnost predsednika opštine, izabrao sam Paraćin. Paraćin pre Beograda. Prijatelje i komšije u gradu u kome sam rođen i odrastao i u kome želim da živim i u godinama koje dolaze, pre prestonice i „političke karijere u visokoj politici“. Ovu odluku ne donosim zato što sam prestao da verujem u ideje koje zastupa Demokratska stranka, čiji sam član bio dvadeset i osam godina, ili zbog bilo kakvog sukoba unutar DS, već upravo zato da DS ne bi trpela posledice mojih odluka u okviru saveza političkih stranaka kome pripada„, naveo je Paunović.
Dodao je i da se članovi DS iz Paraćina koji će poći njegovim putem „sklanjaju sa puta opozicionim političkim organizacijama u Srbiji i prestaju da budu problem i tema opozicione javnosti u pogledu „čistoće ideje bojkota“.
Paunović navodi da će na predstojećim lokalnim izborima nastupiti na listi koju će činiti lica koja su i do sada učestvovala u radu njegove lokalne koalicije.
Nedavno je gradonačelnik Šapca i lider stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) Nebojša Zelenović doneo odluku da izađe na lokalne izbore u tom gradu i pored odluke Saveza za Srbiju da se izbori bojkotuju na svim nivoima. Podsetimo, i Zajedno za Srbiju i Demokratska stranka članice su Saveza za Srbiju koji su potpisnici Sporazuma s narodom.
Izbori u Srbiji održaće se 26. aprila, a predsednik Srbije danas je rekao da će izbori biti raspisani 4. marta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime