Paunović odgovorio Đuriću: Spremni smo da dočekamo novi juriš paraćinskih naprednjaka, njihovih tajkuna i osuđivanih kriminalaca

0

Potpredsednik Glavnog odbora vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Marko Ðurić rekao je da će SNS nastaviti da raskrinkava „žute lokalne tajkunske siledžije u Šapcu, Paraćinu, Starom gradu“ koji, kako kaže, na najgori mogući način izvrgavaju ruglu institucije skupštine opština i lokalnih samouprava.

„Ucenjuju radnike lokalnih samouprava gubitkom posla da moraju da prisustvuju njihovim mitinzima. Oni su zarobili lokalne samouprave i pretvorili ih u tajkunski servis. Koriste opštinske resurse da se vrate na vlast. Taj film neće gledati“, rekao je Ðurić.

Ovim povodom oglasio se predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović i rekao da je Đurić izneo niz neistina.

„Niz neistina koje je izneo visoki državni funkcioner Marko Đurić Opštinsko veće Opštine Paraćin shvata kao ozbiljnu pretnju i napad na lokalnu samoupravu.
Opštinsko veće podseća Marka Đurića da je Opština Paraćin između ostalog od strane DRI proglašena za najbolju opštinu u kontrolama DRI do 2014.god. i da je slično priznanje na osnovu izveštaja DRI dobila i 2018.god. u okviru Programa Ujedinjenih nacija za razvoj – UNDP za primer dobre prakse u upravljanju javnim finansijama. Opština Paraćin je 2016.god. proglašena za najtransparentniju opštinu u Srbiji, a 2012. godine za najbolje preduzeće u Srbiji u oblasti javnih nabavki (po mišljenju državne uprave za javne nabavke) proglašena je JP „Direkcija za izgradnju“ Paraćin. Opština Paraćin dobila je 2010.godine i priznanje od strane Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podatka o ličnosti za poseban doprinos afirmisanju prava na slobodan pristup informacijama od javnog značaja i transparentnost u radu.
Sa druge strane partiju Marka Đurića u Paraćinu vode neki od najbogatijih Paraćinaca, koji su svoje početno bogatstvo stekli baveći se trgovinom cementom devedesetih, kupujući zatim društvena preduzeća, obavljajući i monopolske poslove, uz ozbiljnu sumnju da su u sukobu interesa i uz neoborivu činjenicu da su među njima i lica pravosnažno osuđivana od strane tužilaštva za organizovani kriminal.
Poručujemo Marku Đuriću da tajkune i osuđivane kriminalce ne mora da traži u tri lokalne samouprave gde SNS nije na vlasti, od ukupno 167 koliko ih ima u Srbiji. Nek se prvo pozabavi onima koji su u redovima SNS-a, uključujući povereništvo SNS u Paraćinu.
Nasilna priroda dosadašnjih akcija SNS-a protiv lokalne samouprave u Paraćinu dobro je dokumentovana, ne samo kroz izveštaje medija, nego i kroz podnete prijave za remećenje javnog reda i mira. Ovim nasilnim akcijama naprednjaka bavile su se i međunarodne organizacije posvećene očuvanju lokane demokratije i ljudskih prava, kakva je i Savet Evrope čiji je punopravni član i Srbija, koja je ratifikujući povelje Saveta Evrope preuzela i odgovarajuće obaveze kako bi dokazala da je deo civilizovanog sveta.
Spremni smo da dočekamo novi juriš paraćinskih naprednjaka, njihovih tajkuna i osuđivanih kriminalaca u njihovim redovima na lokalnu samoupravu. Kandidovali smo se na izborima između ostalog upravo i zato da bismo od takvih štitili ustavni poredak, slobodu, demokratiju, uključujući i lokalnu demokratiju i pravo na lokalnu samoupravu. To je deo naše misije od koje nećemo odustati.“ naveo je u saopštenju Paunović.

 

(Medijski sadržaji nastali su realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstNa Dan pobede „Besmrtni puk“ marširaće u 11 gradova, u Pomoravlju samo u Paraćinu
Sledeći tekstIstraživanje o radu komunalnih službi u Paraćinu radio CESID – rezultati odlični

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime