PARAĆINSKI „CITY HALL“ USKORO OTVARA VRATA

0

Zgrada Kulturnog centra u Paraćinu biće završena do kraja godine, a kako najavljuju nadležni prvi sadržaji biće dostupni uskoro.

2„Na mestu davno planiranog Doma omladine (tako su se nekada nazivali ovakvi objekti) novi KC građen je u prvoj fazi uz državnu pomoć. To je bio i prvi razlog kašnjenja radova, jer je država kasnila više od godinu dana sa uplatama izvođaču radova, a kasnije je poplava ponovo odložila završetak poslova. Objekat će imati više sala, od galerije, preko amfiteatra pod staklenom kupolom (lokalnog parlamenta ) do bioskopa i dodatnih prostorija za manja okupljanja, što sve zajedno otvara ogromne mogućnosti“ naveo je predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović.

Multifunkcionalna „gradska kuća“ koja je rađena po ugledu na „City hall“ u Londonu i slične objekte u Teksasu, Kaliforniji, Kanadi biće domaćin mnogobrojnih kulturnih, društvenih i privrednih manifestacija i promocija. Objekat će imati dve višenamenske sale, jednu u prizemlju i jednu na trećem spratu ispod kupole, dok je podrum rezervisan za parkiranje. Kulturni centar imaće modernu opremu za audio-vizuelne prezentacije, scensku, funkcionalnu i dekorativnu rasvetu, sihronizovano vazdušno grejanje i hlađenje, kao i automatsku protivpožarnu zaštitu.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime