„PANASONIK“ U SVILAJNCU POVEĆAO BROJ ZAPOSLENIH ZA VIŠE OD 30 PUTA

0

Fabrika kompanije „Panasonik“ Svilajncu, za sedam godina, povećala je broj zaposlenih za više od 30 puta

Japanska fabrika za proizvodnju elektronike i LED modula, proizvode i elektromagnetne balsame, opštini je donela suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni sa svetom, najveći u Pomoravskom okrugu.

Fabrika je sa radom počela 2010. godine i sa 15 zaposlenih, danas zapošljava 475 radnika i ove godine očekuje realizaciju deset miliona proizvoda, rečeno je juče u Jagodini, na ceremoniji svečanog uručenja nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“, ovoj firmi „za podsticaj izvoza u regionu“.

Ove godine „Panasonik“ je u Svilajncu otvorio i pogon brizganja plastike, „a planira i dalje povećanje kapaciteta i ulaganje u ljudske resurse“.

Proizvodni pogon „Panasonika“ u Svilajncu je sada 10.000 kvadratnih metara.

„Panasonik“ iz Svilajnca je, prema podacima Regionalne privredne komore za Šumadiju i Pomoravlje, među deset najvećih izvoznika u Šumadijskom i Pomoravskom okrugu, koje čine 12 opština i gradovi Kragujevac i Jagodina.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, izjavio je Tanjugu, da je „Panasonik“ ozbiljna kompanija koja zapošljava, izvozi i pomaže i predstavlja „primer kako strani investitor treba da posluje u Srbiji“.

Radnici rade na kvalitetnim radnim mestima, primaju na vreme plate, uvaženi su, plaćen im je prekovremeni rad, a opština u budžetu od „Panasonika“ ima priliv veći od 20 miliona dinara, dodao je Milanović.

On je napomenuo i da su donacije Vlade Japana i „Panasonika“ Svilajncu značajne, preko 300.000 evra, i kada je u pitanju pomoć zdravstvu, komunalnom preduzeću i obnovi i saniranju šteta od katastrofalne poplave 2014.godine.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime