PALMA VODI U BEČ 320 SAMOHRANIH RODITELJA IZ JAGODINE

0

„Od 4. do 7. novembra u Beču će, u organizaciji Skupštine grada Jagodine, a o trošku donatora, boraviti delegacija od 350 ljudi. Od tog broja 320 su samohrani roditelji sa teritorije grada Jagodine. Oni i političko privredni deo delegacije čine ukupno 350 članova. Pozvali smo 900 samohranih roditelja sa teritorije grada Jagodine, njih 320 ide u Beč, a ostali nisu mogli iz opravdanih razloga, a najvažniji je da nisu imali kome decu da ostave na čuvanje. Sredstva smo obezbedili od donatora kao uvek do sada i ne plaća se ništa iz budžeta grada Jagodine“, izjavio je danas predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma na konferenciji za novinare u Jagodini.

„Siguran sam da samohrani roditelji žive teže od porodica gde su otac i majka pored deteta, jer su deca najveće žrtve kod razvoda braka. Mi ne želimo da ulazimo u porodične probleme, ali apelujemo na sve one koji su u braku da su deca zakon i da treba da se prevaziđu problemi i svađe i da treba da postoji tolerancija i fleksibilnost u porodici i da su deca iznad svega. Mi se zalažemo za porodicu, porodica je osnovni stub života i smisao svega što čovek radi“, poručio je Marković.

„Mi u Jagodini imamo redovan prijem građana već 15 godina i pomažemo deci, samohranim roditeljima i roditeljima čija su primanja mala. Takođe, postoji pomoć svakog meseca koja se daje putem gradskog Centra za socijalni rad. U Jagodini je besplatan prevoz za sve, cena vrtića je jedna od najnižih u Srbiji, a u vrtićima imamo najbolje uslove, nema lista čekanja i sada gradimo još jedna vrtić, da bi mogli da primimo sve veći broj dece koji se rađa u Jagodini. Pre 10 godina smo imali godinu i po dana akciju za svako četvrto, peto, šesto… dete koje se rodi da dobija 200 evra mesečno do punoletstva. Ta deca sada imaju 10 godina. Pre 7 godina imali smo akciju, koju smo najavili godinu dana ranije, da će svako novorođeno dete dobiti 1200 evra. Ta akcija je trajala godinu dana i ta deca danas imaju 7 godina i pošla su u školu. Nastavićemo da radimo u interesu građana i u svemu imamo odličnu saradnju sa koalicionim partnerima, Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom naprednom strankom“, kazao je Marković. „Imaćemo u Beču i nekoliko političkih sastanaka, obići ćemo nekoliko bečkih opština, a razgovaraćemo i sa jednom opozicionom partijom u Austriji. Nama je uvek prioritet Srbija i interes Srbije i mi nikada ne zastupamo samo interes grada Jagodine“, rekao je Marković. Direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini Biserka Jakovljević, izjavila je, da je ova akcija odlaska u Beč za samohrane roditelje izazvala veliko zadovoljstvo. Jakovljević je rekla da u Beč putuju ne samo samohrane majke, već i samohrani očevi. Konferenciji za novinare prisustvovali su i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, kao i predsednik SPS –a u Jagodini i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i predsednik SNS u Jagodini Nikola Radosavljević.

 

Prethodni tekstPALMA : KONOVALOV JE NAJBOLJI SRPSKI KIK BOKSER SVIH VREMENA
Sledeći tekstSaobraćajna nesreća u Jagodini

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime