PALMA: UKINUTI PLATE ODBORNICIMA!

0

Predsednik JS i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma kaže da bi političari na svim nivoima, trebalo da se solidarišu sa građanima i smanje plate.

On je dodao i da članovima gradskih i opštinskih veća i skupština treba da se ukinu plate i nadoknade.

„Treba da živimo u realnosti da bi budućnost bila bolja“, stoji u pisanoj izjavi za medije Markovića, u kojoj apeluje na odbornike gradskih i opštinskih skupština da, prilikom donošenje budžeta za narednu godinu, „glasaju protiv toga da članovi gradskih i opštinskih veća i odbornicu skupština primaju plate samo zato što jednom u dva ili tri meseca konstatuju dnevni red“.

„To nije radno vreme da bi se primio lični dohodak, a plate članovima gradskih i opštinskih veća iznose i do 100.000 dinara“, ističe Marković, koji je i narodni poslanik.

Odbornici, takodje ne treba da primaju nadoknade i te stavke treba izbaciiti iz budžeta za naredenu godinu, ocenjuje Marković.

„Ne mogu gradjani da biraju političare da bi se oni (političari) zapošljavali i primali plate a da gradjani ostaju bez posla“, ističe Marković i ponavlja da „svi treba da živimo u realnosti da bi budućnost bila bolja i da političari treba da se solidarišu sa gradjanima“.

Svi odbornici Skupštine grada Jagodine su u radnom odnosu van gradske skupštine i ne primaju nadoknadu, kao ni članovi gradskog veća. Dragan Marković je svojevremeno apelovao na gradjane da za odbornike biraju ljude koji imaju posao i ne planiraju da plate primaju iz gradskog budžeta.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime