PALMA: U SKUPŠTINI DA PRIČAMO O REZULTATIMA, A OPOZICIJA SE BAVI POLITIKANSTVOM

0

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da je poseta Aleksandra Vučića Kini najuspešnija u istorijij Srbije, te da to treba da bude tema svim ministrima u Skupštini Srbije

„Svi danas u parlamentu Srbije treba da pričaju šta su rezultati posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini. Takvi ugovori se nisu desili u istoriji Srbije, da jedna mala Srbija potpiše sa najmnogoljudnijom zemljom sveta ugovore vredne više milijardi dolara. Srbija danas prodaje Kini i svinjske papke i glave, a neki se tome smeju, a u njihovo vreme je bio najmanji stočni fond u istoriji Srbije i stočari su prestajali da se bave stočarstvom. Predsednik Vučić se pet puta sastao sa predsednikom Kine Si Đinpingom, što nisu svi predsednici Srbije zajedno od uvođenja višestranačja“ , rekao je danas novinarima u Skupštini Srbije, predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstene Srbije Dragan Marković Palma.

„Treba podržati i odlične rezultate u borbi protiv bele kuge aktuelne vlasti u Srbiji, gde trudnice i porodilje u Srbiji dobijaju sredstva iz budžeta bez obzira da li rade ili ne i bez obzira na to kolika im je plata. Da se tako radilo pre 50 godina ne bi Albanci imali većinu na Kosovu i Metohiji. Za vreme bivše vlasti u Srbiji, Srbi sa Kosova i Metohije su autobusima dolazili u Beograd da im se neko obrati i niko ih nije primećivao, a danas predsednik Vučić ide na Kosovo i Metohiju i razgovara sa svim Srbima u južnoj pokrajini i svaka odluka se zajednički odnosi sa Srbima sa Kosova i Metohije i nikada se nijedna odluka nije donela sa čime se oni nisu složili. To nikada do sada nije bilo. Svi ministri u Vladi Srbije ne treba u Skupštini Srbije da govore samo o svojim resorima, već o ukupnim rezultatima državne politike i kada je u pitanju ekonomija i kada su u pitanju odnosi sa Rusijom, Turskom, Nemačkom i drugim zemljama. Prvi puta Amerikanci ne kažu da je Kosovo završena priča i da je nezavisno, nego svi njihovi zvaničnici kažu podržaćemo ono što se dogovore Beograd i Priština. U Skupštini Srbije treba da se takmičimo po rezultatima, šta je ko uradio i koji su njegovi rezultati. Pitam današnju opoziciju u Srbiji gde su njihovi prijatelji u svetu, a ima partija koje su i onda bile na vlasti, a i sada su. Kada su u pitanju najvažnija nacionalna pitanja mora postojati nacionalno jedinstvo, a ne politikanstvo, kojim se bavi opozicija u parlamentu“ . rekao je Marković.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime