Palma: Prijateljstvo sa Egiptom pretvaramo u ekonomsku saradnju

0

U veličanstvenom ambijentu najekskluzivnijeg hotela na „arapskoj azurnoj obali“, u Šarm El Šeiku, hotela RIXOS PREMIUM, održan je sastanak srpskih i egipatskih privrednika, koji je u čast šefa srpske delegacije, predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme priredio guverner Južnog Sinaja general Haled Fuda, prenosi Informativna služba delegacije koja se nalazi u Egiptu.

Markovića i delegaciju dočekao je vlasnik lanca najskupljih hotela u Egiptu RIXOS i egipatski milijarder Naser Abdulatif, čiji su i lanci hotela Čarlton, Radamis, Oriental i Island vienj resort. Sastanku, kao i radnoj večeri prisustvovali su i srpski i egipatski privrednici, kao i deo naše delegacije u poseti Egiptu.

„Razgovarao sam sa generalom Fudom i vlasnikom Ridžosa Naserom o jačanju ekonomske saradnje. Srbija je postala važna turistička destinacija u Evropi i samim tim je postala i zanimljiva i lancu hotela Ridžos, jednom od najekskluzivnijih na svetu. Pozvao sam naše domaćine da dođu u Srbiju i dovedu privrednike i investitore. Jedan Naser je započeo prijateljstvo sa našom zemljom, a sa današnjim Naserom to prijateljstvo pretvaramo u ekonomsku saradnju. Naši sagovornici su zainteresovani za veći uvoz proizvoda iz Srbije koji prema Egiptu mogu da idu preko luke u Solunu i vazdušnim putem. Ja sam od guvernera Fude dobio ključ grada Šarm El Šeika, a kada vam neko pokloni praktično ključ od svoje kuće onda znate šta to znači. Vrata su nam otvorena. A pored toga naši egipatski prijatelji su predložili i bratimljenje Jagodine i grada Dahaba, koji ima najlepše plaže u ovom delu Egipta i najveći je ronilački centar. Ja sam mojim domaćinima rekao da je Srbija danas država u Evropi sa najnižim cenama energenata, struje i goriva, sa najnižim cenama hrane i to zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću. General Fuda i gospodin Naser su izrazili zabrinutost za svoju zemlju u pogledu nabavke hrane za svojih 110 miliona stanovnika u situaciji vojne i ekonomske krize. Tu je šansa za Srbiju i naše proizvode, posebno nakon Sporazuma o strateškoj saradnji koji su potpisali predsednici Vučić i El Sisi. Ostalo je još da prilikom naše sledeće posete grad Jagodina dobije dva do tri hektara zemlje na obali Crvenog mora, pa da postavimo srpsku zastavu kod naše egipatske braće“ rekao je Marković.

OVO JE VAŠA ZEMLJA MISTER PALMA
General Haled Fuda je rekao Markoviću „ovo je vaša zemlja mister Palma“ i izrazio spremnost za saradnju na svim poljima. “ Jutros sam bio na sastanku u Kairu i sada sa vama u Šarm El Šeiku. Imate ključ od mog grada, poziv za bratimljenje i otvorena vrata za privrednu, poljoprivrednu, turističku, kulturnu i sportsku saradnju“ rekao je General Fuda. Vlasnik lanca hotela Ridžos Naser Abdullatif je rekao da je ova veće početak saradnje i izrazio zaintetesovanost za investiranje u Srbiji. Sastanku je prisustvovao i ambasador Srbije u Egiptu Miroslav Šestović.

Prethodni tekstProtest ispred sedišta Informera zbog intervjua sa serijskim silovateljem
Sledeći tekstNezakonito lovio, držao i prodavao oružje, držao dve lisice i lane

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime