PALMA PREDVODI DELEGACIJU U POSETI EGIPTU

0

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma doputovao je u Hurgadu u uzvratnu posetu tom egipatskom gradu i regionu Crveno more. Marković predvodi privredno-političku delegaciju iz Srbije sastavljenu od tridesetoro uspešnih biznismena, koji će tokom svog boravka imati nekoliko sastanaka sa egipatskim kolegama, kako bi započeli saradnju na ekonomskom i turističkom planu. Markovića je na aerodromu u Hurgadi dočekao general Ahmet Abdalah, guverner te oblasti izrazivši  veliko zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa svojim srpskim prijateljem. “Drago mi je što se opet vidimo sa željom da vas ugostimo i da vam pokažemo koliko smo srećni što smo obnovili prijateljstvo dva naroda, koje su započeli  predsednici Tito i Naser pre skoro osam decenija” rekao je guverner Abdalah i naglasio da je u Egiptu u toku referendum, na kojem se preko 60 miliona ljudi sa pravom glasa izjašnjava o prihvatanju amandmana u kojem se traži mogućnost da aktuelni predsednik El Sisi ostane na čelu države još dva mandata, ali je i dodao da će se i pored velikih obaveza potruditi da bude dobar domaćin. U srdačnom razgovoru dva prijatelja u VIP salonu aerodroma u Hurgadi, Dragan Marković Palma najpre je informisao svog domaćina o velikom mitingu podrške državnom rukovodstvu Srbije, održanom u Beogradu. “Bio je to veličanstven skup pre svega običnih, ali časnih ljudi, koji su došli iz svih krajeva Srbije kako bi svog predsednika Aleksandra Vučića podržali na evropskom  putu oporavka zemlje i u rešavanju problema sa našom južnom pokrajinom”, rekao je Marković. Dodao je da su Srbiji i Egiptu otvorena vrata za ekonomsku saradnju, čemu su doprineli dobri bilateralni odnosi dveju zemalja i uspešna diplomatska aktivnost predsednika Vučića i prvog potpredsednika srpske Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića. Da podsetimo, tokom prošle godine u Hurgadi osnovan je Poslovni savet Srbije i Egipta, koji će okupiti veliki broj privrednika dve države sa ciljem povećanja međusobne trgovinske razmene, a njime predsedava Dragan Marković Palma. Jagodinska delegacija boraviće u Egiptu do petka

PALMA I SISI ČEŠĆE ZAJEDNO

Nezaobilazna tema za razgovor Markovića i Abdalaha bila je i  Muzej voštanih figura u kojem su svoje mesto dobili nekadašnji predsednik Egipta Džamal Abdel Naser i aktuelni lider El Sisi.

“Sa predsednikom Sisijem ću odsad stalno da se viđam, bar dva puta nedeljno, a Vi teško i jednom mesečno”, našalio se Palma na račun svog domaćina, aludirajući na voštanu figuru predsednika Sisija u jagodinskom muzeju.

Prethodni tekstPreživeti u Jagodini – Negde između praznika i turista
Sledeći tekstTreća izložba tjuniranih automobila u Paraćinu  

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime