PALMA PREDLOŽIO GRCIMA DA GRAĐANI SRBIJE KAO STALNI TURISTI IMAJU POPUST U HOTELIMA I APARTMANIMA U GRČKOJ

0

Predsednik Jedinstvene Srbije i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma, razgovarao je u Solunu sa grčkom ministarskom za Makedoniju i Trakiju Lefterije Hadžigeorgiju i šefom Biroa ministarstva spoljnih poslova Grčke Janisom Vikelidisom

„U današnjim razgovorima istakli smo da je od posebnog značaja da se zajedno i Srbija i Grčka borimo da međunarodna zajednica ubedi kosovske Albance da povuku takse, jer je i Grčka potpisnik CEFTA sporazuma, „Ono što je od posebnog značaja je da se zajedno i Srbija i Grčka borimo da međunarodna zajednica ubedi kosovske Albance da povuku takse, jer je i Grčka potpisnik CEFTA sporazuma, a takse od 100 posto koje su uvedene Srbiji su mimo svih akata i sporazuma. Mi očekujemo da u narednom vremenskom periodu velike evropske države izvrše pritisak na kosovske Albance, ali ne u formalnom smislu, već da izvrše pritisak da kosovski Albanci konkretno ukinu ono što ne postoji ni u jednom aktu, što nigde nije potpisano, a to su takse zbog kojih Srbija ima veliku štetu u stotinama miliona evra i takođe da poštuju ono što su potpisali u Briselskom sporazumu. Od Srbije se traži da se vrati u dijalog i svi dobro znaju šta Albanci treba da urade da bi se dijalog nastavio“ rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Maković Palma. „Ono što je važna tema u ovom vremenskom periodu je i turizam. Poznato je i da sve veći broj građana Srbije ide na more u Grčku i ja sam zamolio ministarku Hadžigeorgiju da vidimo sa vlasnicima hotela u Grčkoj gde građani Srbije dolaze više godina, u isti hotel, u isto mesto i grad, da imaju i popust. Ako jedna srpska porodica dolazi od 3 do 10 godina u isto mesto, treba da ima i privilegiju i da cena za tu porodicu bude od 15 do 20 posto niža. Na taj način bi se povećao broj turista iz Srbije i imala bi Grčka koristi od toga, a i građani Srbije koji dolaze u Grčku. Sada se u Grčku, nakon što je završen autoput kroz Grdeličku klisuru i autoput kroz Severnu Makedoniju, stiže mnogo brže nego pre. Grčka podržava Srbiju na evropskom putu, nije priznala nezavisnost takozvanog Kosova, glasala je protiv ulaska takozvanog Kosova u UNESKO i INTERPOL i možemo da konstatujemo da je Grčka bratsko – prijateljska država Srbiji, koja sarađuje sa našom zemljom i Srbija to ne može da zaboravi. Razgovarali smo i o ekonomskoj saradnji, da se poveća saradnja između grčkih i srpskih privrednika. Posebno je važno da je Grčka postala stabilna zemlja za investitore i sada veliki broj investitora je počeo da kupuje nekretnine, da pravi hotele i fabrike u Grčkoj, što nije bio slučaj ranijih godina“, poručio je predsednik Jedinstvene Srbije.

Grčka ministarka za Makedoniju i Trakiju Lefterije Hadžigeorgiju izjaila je da je Markovićev predlog o popustu za građane Srbije koji letuju u Grčkoj dobar. On je takođe rekla da će Grčka nastaviti da podržava Srbiju na evropskom putu i istakla da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i grčki premijer Aleksis Cipras imaju veoma dobru saradnju.

U srpskoj delegaciji su i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini Nikola Radosavljević, portparol Jedinstvene Srbije Života Starčević i direktor Doma učenika u Jagodini Marko Maljković.

Prethodni tekstPOTREBNI RADNCI ZA TURSKI TOK GASOVODA
Sledeći tekstBespovratna sredstva privrednicima za otvaranje novih radnih mesta

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime