PALMA: POLJOPRIVREDNICI U JAGODINI NEĆE PLAĆATI POREZ I TEZGE NA PIJACI

0

Poljoprivrednici Jagodine, kojima lokalna samouprava godinama pomaže na razne načine, da prebrode tešku situaciju u poljoprivredi i ekonomije, ni ovog leta kada ih je zadesila katatsrofalna šuša, neće ostati bez pomoći, izjavio je danas Tanjugu predsednik Skupštine grada Dragan Marković – Palma.

Marković je rekao da se poljoprivrednicima pomaže 13 godina tako što oni ne plaćaju porez na poljoprivredno zemljište i šume.

Prema njegovim rečima, poljoprivrednici, kojima je poljoprivreda jedino zanimanje, oslobođeni su plaćanja tezge na Gradskoj tržnici.

– U gradovima oko Jagodine, seljaci na Gradskim tržnicama tezge plaćaju i do 15.000 dinara, mesečno, kod nas je nula – istakao je Marković.

Kako je kazao, poljoprivrednicima na Gradskoj pijaci, izgrađen je i opremljen njasavremeniji prostor u Srbiji za prodaju mleka i mlečnih proizvoda, sa rashladnim vetrinama, televizijom… gde je sigurnost i kvalitet proizvoda na najvišem nivou i na ovim visokim temperaturama.

– U većini drugih gradova u Srbiji, videćete, mleko i mlečni proizvodi se prodaju vani, na običnim tezgama, što je neoprihvatljivo, ne samo u ovim danima visokih temperaura, već neprihvaljivo i za 21 vek – ukazao je Marković.

Marković je podsetio da se iz budžeta grada poljoprivrednicima plaća i osemenjivanje krava, a da su poljoprivrednici pomognuti i na druge, indirekte načine, kao i ostali građani.

Građani koji imaju preko 60 godina, ne plaćaju autobuski prevoz, prosečna cena vrtića u Jagodini je 2.700 dinara, u drugim gradovima do 10.000 mesečno. Grad o trošku budžeta šalje svakog leta oko 3.000 dece na letovanje, u Crnu Goru i Grčku…

Prema poslednjem popisu poljoprivrede, u Jagodini ima 6.358 poljoprivrednih domaćinstava, koji obrađuju 18.790 hektara zemljišta.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime