PALMA: OTVARANJE POGLAVLJA KAO KADA OTVORIŠ FRIŽIDER, A ON PRAZAN

0

„Evropska unija je kod otvaranja poglavlja 17 i 18, koja se odnose na trgovinu, monetarnu politiku i statistiku, u pregovorima sa Srbijom, morala i da uzme u obzir i takse od 100 posto koje je Priština uvela prema Srbiji. Da li je CEFTA vezana za trgovinu – jeste. Da li kosovski Albanci krše CEFTA – krše. Šta vi bre otvarate ? Nemojte više da otvarate poglavlja i neću više da idem na pregovore. To je kao kada otvoriš frižider, a on prazan, u njemu nema ništa. Od Evropske unije ne možemo da dobijemo garanciju da će kosovski Albanci da povuku takse od 100 posto na robu iz Srbije. Izjave zvaničnika Evropske unije su preporuke. Ja pitam Brisel, imate li vi neku instituciju koja će reći : „vi, kosovski Albanci, kršite sporazum i kršite sve sporazume koje ste potpisali. Sa vama više nećemo da razgovaramo dok ne povučete takse. To očekujemo od Evropske unije, a ne preporuke“ , izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

„Nama ostaje samo da zamolimo Rusiju i Kinu da zakažu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to su takse Prištine prema Srbiji od 100 posto i da Savet bezbednosti zahteva da se takse ukinu istog trenutka. Tu ćemo videti da li su Amerikanci bili iskreni kada su pozvali Prištinu da ukine takse. Ako jesu glasaće za tu odluku“ , kaže Marković.

„Evropa više nije ono što je bila. Velika Britanija izlazi iz Evropske unije. Francuska kao osnivač Evropske unije i jedna od najjačih evropskih sila ima nerede na ulicama. I širiće se to u još nekoliko država. Italija nema stabilnost kada je u pitanju ekonomija i ta zemlja mnogo duguje po glavi stanovnika. Srbija vodi dobru međunarodnu politiku. To je politika mira, politika stabilnosti i politika kompromisa. I ja nisam čuo nijednu štetnu izjavu ni od predsednika Vučića, ni od šefa diplomatije Dačića. Ali međunarodna zajednica mora da zna da ne može biti kompromis „uzeo si mi kuću, ostala mi je pomoćna zgrada, a sada hoćeš da mi uzmeš i pomoćnu u zgradu“ „ , rekao je Marković.

„NATO pakt više nema interes da ratuje sa Srbijom. Ali mi moramo da shvatimo da je njihov interes da opravdaju bombardovanje i agresiju na našu zemlju 1999. godine u zato mi imamo danas takve probleme kada je u pitanju Kosovo i Metohija“ ,izjavio je danas gostujući na Hepi televiziji, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime