PALMA ODGOVARA HRVATSKIM MEDIJIMA – NE ZAMERAM BANDIĆU

0

„Povodom medijske histerije u hrvatskim štampanim i elektronskim medijima u vezi posete Dragana Markovića Palme Zagrebu, nema zamerke Bandiću zbog izjava koju je dao hrvatskim medijima“ navodi se u saopštenju predsednika Jedinstvene Srbije, narodnog poslanika i predsednika Skupštine Grada Jagodina.
„Ne zameram gospodinu Bandiću što je morao da se izvinjava zbog mog boravka u Zagrebu na njegov poziv, jer je trpeo veliki pritisak javnosti. Tema našeg sastanka nije bila prošlost već budućnost. Nije bila tema ko je čiji prijatelj, ko sa sa kim sastajao i ko je sa kim pio kafu u prošlosti. Na žalost, postoje političari koji svoju političku popularnost zasnivaju na prošlom vremenu koje je bilo teško i za srpski i za hrvatski narod. Siguran sam da većina običnih ljudi u Hrvatskoj se ne slaže sa militantnim porukama koje često šalju pojedini hrvatski političari.
Od svega što smo mogli pročitati i čuti u hrvatskim medijima ovih dana o meni, 99% nije tačno. Tačno je samo da se zovem Dragan Marković Palma. Meni spočitavaju što sam bio u Arkanovoj stranci, što sam poznavao Arkana i što sam u Jagodini primio 75 penzionisanih generala i admirala. To bi bilo isto kao kada bih ja zamerio Bandiću što je Antu Gotovinu proglasio počasnim građaninom Zagreba. Budućnost dveju država, Srbije i Hrvatske, nije stalni napad hrvatskih političara na Srbiju, već međusobni razgovori i poštovanje, baš kao što to radi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Hrvatska je članica Evropske unije i uzor, u smislu okretanja prema budućnosti a ne vraćanje na prošlost, trebaju joj biti Nemačka i Francuska, države koje su danas stožeri te zajednice evropskih naroda. Gospodinu Bandiću, kao jednom od najboljih gradonačelnika u Evropi, želim sve najbolje u daljem radu“ rekao je Marković.

Na poziv gradonačelnika Milana Bandića Marković je bio u službenoj poseti Zagrebu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime