PALMA: MENI NE TREBA MINISTARSKA FUNKCIJA DA BIH ŽELEO DOBRO SRBIJI

0

Nešto posle 10 sati, počela je druga sednica republičkog parlamenta. Poslanici su na prekinutoj sednici u petak, 3. juna, potvrdili mandate i počeli raspravu o izboru predsednika Skupštine. Međutim, kako se novoproglašeni poslanici nisu držali dnevnog reda a vreme dnevnog rada je odmicalo, Dragoljub Mićunović je kao predsedavajući (najstariji poslanik) prekinuo sednicu i nastavak zakazao za danas. Među prvima, za reč se javio lider Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma koji se u svom izlaganju držao teme konstitutivne sednice.

„Maja Gojković je dobro radila svoj posao, njena prednost je i ta što je 2004. godine izabrana za gradonačelnika Novog Sada, nju su izabrali građani. Lično mislim da je dobro obavljala posao predsednice Skupštine, jednom mesečno su predstavnici Vlade prisustvovali sednicama i omogućeno je svim poslanicima da im postavljaju pitanja. Svako ima pravo na reč, ne radi se o dužini govora već šta poručujemo građanima Srbije. Ovaj parlament je počeo loše. Opozicija ima pravo da napada i da se brani. Naš prioritet nisu svađe, jer Srbija nema vremena da čeka. U ovom trenutku pet investitora čeka na konstituisanje Skupštine i formiranje Vlade, jer politička stabilnost je za njih veoma važna“ rekao je Marković.

Lider JS rekao je da je jedna od prvih tema kojima država treba da se pozabavi – školstvo.

„Trebalo bi promeniti školski sistem i do septembra tj nove školske godine, ukinuti zanimanja u srednjim školama koja nemaju budućnost. Trebalo bi osavremeniti školstvo, pratiti ono što se traži i obučavati decu za te poslove. Veliki broj gradova u Srbiji nije konstituisalo svoje skupštine jer čekaju da se konstituiše Narodna skupština. Zato predlažem da ubrzamo izbor predsednika skupštine. Jedinstvena Srbija je podržavala Vladu Aleksandra Vučiča i nismo se pokajali. Sutra idemo na sastanak. Mi ne tražimo nikakve funkcije, ne treba niko da mi da ministarsko mesto da bih ja želeo dobro Srbiji. Ja sam sam sebi dao za pravo da predstavljam Srbiju u svetu i gde god sam putovao pokušao sam da dovedem po jednog investitora. Trudio sam se da budem najbolji predstavnik svoje zemlje, za to mi nije trebalo ministarsko mesto. Izbori su prošli, ne vidim zašto bismo se i dalje bavili time, potrebno je da počnemo da radimo“ rekao je Marković.

Prethodni tekstOZON MEDIC – TERAPIJSKI DAN 765 DINARA
Sledeći tekst„MANASIJA 2016“ POČINJE 26.AVGUSTA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime