PALMA: KOSOVO DANAS IMA NAJVIŠE BORACA U SASTAVU ISIS

0

Danas su SAD i još neke države dale sertifikat i diplomu terorističkoj organizaciji OVK za učešće, kako su rekli njihovi bivši šefovi a danas čelnici tzv. nezavisnog Kosova Haradinaj i Tači, u mirovnim misijama, konstatovao je lider Jedinstvene Srbije Dragan reagujući na odluku prištinskih vlasti da formiraju vojsku.

„Sertifikat i diploma su dati da bi kosovska vojska učestvovala u terorističkim misijama u svetu. Ova teroristička organizacija već više od 20 godina deluje na teritoriji Srbije, a od nedavno i na Bliskom Istoku. Kosovo danas ima najviše boraca u sastavu ISIS u odnosu na broj stanovnika u Evropi“, primetio je Marković, uz zaključak da se nigde u svetu se nije desilo da mirovne misije, kao što su KFOR i EULEX na to ćute.

„Oni treba da garantuju sprovođenje međunarodnih sporazuma, a oni ćute umesto da pohapse sve čelnike OVK zbog ratnog zločina počinjenog nad Srbima na Kosovu i Metohiji. KFOR i EULEX koga vi štitite? Teroriste?“, upitao je Marković.

Prema njegovim rečima, to što se danas desilo u Prištini je isto kao kada bi neka država danas Al-Kaidu ili ISIS proglasile za legalnu vojsku.

„Od danas i definitivno više ne postoji međunarodno pravo, već samo zakon jačega. Kumanovski sporazum, Rezolucija 1244 i Briselski sporazum su mrtvo slovo na papiru, a pogažen je i Ustav takozvanog nezavisnog Kosova“, smatra Marković te poručuje da bi to moralo da se nađe na dnevnom redu Saveta bezbednosti UN, „pa da vidimo da li važi Rezolucija 1244“.

Jedinstvena Srbija daje punu podršku državnom vrhu Srbije da se na miran i dostojanstven način, kao i do sada, bori za međunarodno pravo, zaključak je u saopštenju koje je Marković dostavio medijima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime