PALMA: HVALA CIPRASU KOJI JE POTPISAO UKAZ O MOM IMENOVANjU ZA POČASNOG KONZULA GRČKE

1

U Ambasadi Republike Grčke u Beogradu danas je predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma položio zakletvu, čime je i zvanično postao počasni konzul Republike Grčke u Srbiji. Marković je zakletvu položio u prisustvu ambasadora Grčke u Srbiji Eliasa Eliadisa i prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića.

„Ovo je veliki dan za mene, za moju porodicu, za moje prijatelje, za Srbiju, za građane Pomoravskog, Šumadijskog, Rasinskog i Braničevskog okruga, čiju teritoriju će pokrivati počasni konzulat Republike Grčke u Jagodini. Želim najpre da se zahvalim premijeru Grčke Aleksisu Ciprasu, koji je potpisao ukaz o mom imenovanju za počasnog konzula Republike Grčke u Srbiji, kao i ministru spoljnih poslova Grčke Nikosu Kocijasu koji ima odličinu saradnju sa ministrom inostranih poslova Srbije Ivicom Dačićem. Želim takođe da se zahvalim gostima koji prisustvuju ovom činu, a posebno Srđanu Đokoviću, ocu Novaka Đokovića. Nole Đoković je srpski amasador u celom svetu i ponovo je zablistao i trajaće dugo. Novak Đoković treba da bude idol mladim ljudima u Srbiji. I kada nekada padnete, morate da ustanete i da pobeđujete kao što to radi Novak Đoković“ izjavio je danas u ambasadi Grčke nakon potpisivanja zakletve počasni konzul Republike Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma.

„Ja ću nastaviti da radim kao i do sada na promociji i saradnji Grčke i Srbije. Stranka čiji sam predsednik Jedinstvena Srbija već četiri godine ima kancelariju u Paraliji koja se ne bavi politikom, već pomaže građanima Srbije koji se nađu na letovanju u Grčkoj. Otvorićemo naredne godine još jednu kancelariju u drugom delu Grčke, koja se takođe neće baviti politikom, već će isključivo biti u službi svih građana Srbije, bez obzira na partijsku, nacionalnu ili versku pripadnost, kao što radi kancelarija Jedinstvene Srbije u Paraliji. Ja sam čovek koji voli da pomaže i kada pomognem nekome meni su taj dan ili ta nedelja ispunjeni. Veliko je priznanje kada vam država Grčka, članica Evropske unije, da dve titule. Prva je bila titula počasnog građanina grčkog grada Katerini, a sada titula počasnog konzula Republike Grčke u Srbiji.
Grad Jagodina je rodbinski vezan za Grčku. Jagodina ima bratske odnose sa tri grčka grada, Hrisopuli, Perdika i Korint. Kada se sa nekim pobratimite onda postanete rod. Grčka je druga kuća za građane Srbije i najsigurnija država za srpske turiste. Grčka je veliki prijatelj Srbije, nije priznala nezavisno Kosovo i pomaže Srbiji na evropskom putu. Saradnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Grčke Aleksisa Ciprasa je odlična, kao i saradnja dvojice šefova diplomatija, Ivice Dačića i Nikosa Kocijasa. Ja ću poštovati zakletvu koju sam danas položio i dalje raditi na jačanju odnosa Srbije i Grčke. Mi ćemo uvek biti zajedno i niko ne može da rastavi naša dva naroda“ , poručio je Marković u obraćanju mnogobrojnim novinarskim ekipama u ambasadi Grčke u Beogradu.

ELIADIS : NAMA JE ČAST ŠTO JE PALMA PRIHVATIO FUNKCIJU POČASNOG KONZULA GRČKE U SRBIJI

„Nama je velika čast i radost što je gospodin Marković uopšte pristao da preuzme funkciju počasnog konzula Republike Grčke u Srbiji. Marković već godinama radi na tom da se jačaju odnosi između Srbije i Grčke. Odnosi naše dve zemlje su izuzetni i kao što je grčki šef diplomatije Nikos Kocijas rekao da ti odnosi moraju da budu više praktični. Upravo će tome služiti i počasni konzulat Grčke u Srbiji koji će biti otvoren u Jagodini. Najaadekvatniji čovek za počasnog konzula Grčke u Srbiji je upravo Dragan Marković Palma. Pokrenuli smo inicijativu da se poveća broj grčkih turista u Srbiji“ , izjavio je grčki ambasador u Srbiji Elias Eliadis.

DAČIĆ U IME VLADE SRBIJE ČESTITAO PALMI

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozdravio je danas u ime Vlade Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Srbije imenovanje počasnog konzula Republike Grčke u Srbiji Dragana Markovića Palme.

„Želim da naglasim da će otvaranje Konzulata Republike Grčke u Jagodini, na čelu sa počasnim konzulom Draganom Markovićem Palmom, čije konzularno područje obuhvata Pomoravski, Rasinski, Šumadijski i Braničevski okrug, dati dodatni impuls intenziviranju i proširenju saradnje Republike Srbije i Republike Grčke, a posebno u oblasti trgovine, investicija, turizma, kulture, obrazovanja, nauke i tehnologije. Kroz rad i aktivnosti počasnog konzula Grčke u Jagodini unaprediće se i međusobno informisanje i pojačati veze dva naroda. Imajući u vidu ličnost počasnog konzula, očekujemo da će prioritet aktivnosti gospodina Markovića biti oživljavanje ekonomske saradnje, kao i saradnje u oblasti turizma i razvoja kulturnih i sportskih veza dve zemlje“ rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Današnjoj svečanosti u ambasadi Republike Grčke u Beogradu, pored oca Novaka Đokovića, Srđana Đokovića i uglednog privatnog preduzetnika Radomira Živanovića i prisustvovali su funckioneri Jedinstvene Srbije, Ratko Stevanović, Vojislav Vujić, Đorđe Kosanić, Života Stračević i Rade Basta, kao i načelnik Pomoravskog okruga, Goran Milosavljević, te veliki broj medija.

Uskoro se očekuje u Jagodini otvaranje počasnog konzulata Grčke u Srbiji.

Prethodni tekstU BIBLIOTECI NEDELJA POSVEĆENA PROBOJU SOLUNSKOG FRONTA
Sledeći tekstPRONAĐEN LEŠ U SVILAJNCU, SUMNJA SE DA SE RADI O ČOVEKU S NADIMKOM „ŽIKA MUZIKANT“

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime