PALMA: EP DA DONESE REZOLUCIJU I ZA OLUJU

0
JAGODINA –Rezolucija o Srebrenici, koju je Evropski parlament usvojio, predstavlja nastavak politike dvostrukih aršina i ne doprinosi pomirenju u regionu, ocenio je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i dodao da bi to evropsko telo trebalo da usvoji i rezoluciju kojom osuđuje operaciju Hrvatske vojske Oluja.

„Evropski parlament je trebao da osudi sve zločine u Srebrenici, uključujući i one koje su napravile jedinice Nasera Orića. Jedinstvena Srbija očekuje da Evropski parlament održi sednicu 5. avgusta, na dvadesetogodišnjicu najvećeg etničkog čišćenja u Evropi od Drugog svetskog rata, izvedenog u akciji Oluja, kada je proterano 200.000 Srba iz Hrvatske, kada su ubijani civili, žene i deca a hrvatski avioni bombardovali izbegličke kolone“, naveo je Marković u saopštenju.

hrvatska  oluja

Prema njegovim rečima, operacija Oluja predstavlja „primer genocida iz udžbenika“, jer kako je naveo, postoji genocidna namera iskazana kroz naređenje tadašnjeg hrvatskog predsednika Franje Tuđmana da Srbima treba naneti takve udarce da nestanu iz Hrvatske.

„To se i dogodilo i zato pozivam poslanike Evropskog parlamenta da usvoje rezoluciju u kojoj će konstatovati da je Oluja najveće etničko čišćenje i da pozovu Hrvatsku da taj datum više ne slavi“, kazao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Evropski parlament u Briselu usvojio je danas rezoluciju kojom je oštro osudio, kako se navodi, genocid u Srebrenici 1995. godine.

http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/palma-ep-da-donese-rezoluciju-i-za-oluju_618712.html

Prethodni tekstPOTOMAK MEDVEDA KNINDŽE KAPETANA DRAGANA – MEDVEDICA MARA TEŠKO BOLESNA (VIDEO)
Sledeći tekst„LEGENDE“ NA LETNJOJ SCENI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime