OVE GODINE BEZ NAGRADE „MILAN PANTIĆ“

0

Nagrada za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“ ustanovljena u znak sećanja na dopisnika „Večernjih novosti“ iz Jagodine, ubijenog pre 15 godina u ovom gradu, ove godine neće biti dodeljenja.

Ovu odluku je doneo žiri sastavljen od prestavnika „Večernjih novosti“, UNS, NUNS-a, Nedeljnika „Novi put“ iz Jagodine i Književnog kluba „Djura Jakšić“ iz Jagodine, objavio je danas UNS.

Konkurs za nagradu je bio otvoren do kraja maja a kandidate za nagradu su predlagale redakcije, udruženja novinara, izdavači, žiri, pojedinci, uz pismeno obrazloženje.

U obrazloženju se navodi da je „stiglo sedam predloga a medju njima i nekoliko koji zaslužuju pažnju, ali nijedan nije poseban i značajan u meri da zaslužuje nagradu sa imenom čoveka koji je svoju novinarsku hrabrost platio životom“.

Pantić je mučki ubijen 11.juna 2001. godine u jutro u hodniku ispred svoga stana, a ubica još nije pronadjen.

Rodbina, kolege i prijatelji će mu u subotu na Gradskom groblju u Jagodini zapaliti sveće i položiti cveće, a isto će uraditi i na mestu ubistva i na Spomen bistu u Aleji koja nosi njegovo ime u Jagodini.

Nagrada za novinarsku hrabrost, koju dodeljuu „Novosti“ se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 100.000 dinara, a uručuje se, po tradiciji, na dan ubistva u Narodnoj biblioteci u Jagodini, posle posete grobu Pantića.

Ovu nagradu do sada su dobili novinari Jugoslav Ćosić, Živojin Rakočević, Mišo Ristović, Nikola Vrzić, Vladimir Mitrić, Zagorka Uskoković, Dragana Zečević, Darko Dimitrijević, Branko Stanković, italijanski novinar Rikardo Jakoni, Aleksandra Belić, Andrija Igić, Ivan Radulović, Nemanja Jovanović, Sofija Pavlović i Zorica Gligorijević.

 Tanjug
Prethodni tekstDANAS JE SPASOVDAN
Sledeći tekstNA LETNJOJ SCENI ZA VIKEND – PROGRAM I ZA MLADE I ZA STARIJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime