OTVORENO PISMO GRAĐANIMA POTPISALI BANE TRIFUNOVIĆ, BALAŠEVIĆ, KOJO, EJDUS

0

U borbi za normalnu, pravednu i demokratsku Srbiju Demokratska stranka nikada nije bila sama. Na tom putu uvek su je podržavali hrabri, pristojni, obrazovani ljudi koji od te borbe, baš kao ni Demokratska stranka, nikada nisu odustali, navodi u saopštenju ova stranka. DS navodi da prepoznajući situaciju u kojoj se danas nalazi Srbija, shvatajući da niko nema pravo da ostane po strani i prepoznajući u Demokratskoj stranci jedinu snagu da se suprotstavi atmosferi neznanja, straha, nedemokratičnosti i nekulture, veliki broj naših najuglednijih pisaca, intelektualaca, umetnika, glumaca, boraca za demokratiju i sportista potpisao je Otvoreno pismo građanima Srbije

– Dramatična kriza s kojom se suočavaju građani i celokupno društvo čini nemogućim da bilo ko ostane po strani. Srbija je danas zemlja cenzure i autocenzure, siromaštva i nezadovoljstva, apatije i beznađa, institucija koje propadaju i nesigurnosti koja raste. Pozivamo vas da se suočimo i suprotstavimo obmanama i lažima: lažnim investicijama, lažnim diplomama, lažnim stručnjacima, lažnim reformama. Da se suprotstavimo bahatosti, nepristojnosti, zastrašivanju, cenzuri, neznanju. U Srbiji su danas marginalizovani kultura i prosveta, socijalna prava, zdravstvo. Umesto političkih sloboda, koje se sistematično potiskuju, pred našim očima se stvara novi lični i politički kult.

Umesto javnih rasprava i društvenih razgovora, Srbijom se širi strah u kome zgašnjava svaka nada. Sve su duže kolone mladih koje planiraju svoju budućnost izvan Srbije. Obnova autoritarnog poretka u Srbiji odavno je prestala da bude političko pitanje koje se tiče samo političkih stranaka, ona je danas osnovno društveno i građansko pitanje u Srbiji. Zabrinuti za sudbinu svoje zemlje suočene sa teškim izazovima i sa neodgovornom vlašću, pozivamo građane da svojim glasom na predstojećim izborima učestvuju u odluci o karakteru naše države i njenim perspektivama. Pozivamo građane da na izborima 24. aprila glasaju za Demokratsku stranku.

U toj stranci prepoznajemo snagu posvećenu vrednostima građanskog društva, ljudskih prava i političke demokratije. Glas za Demokratsku stranku je jedini siguran glas za pristojnu i normalnu Srbiju.

POTPISNICI:
· Ružica Đinđić
· Aida Ćorović
· Aleksandar Milosavljević
· Bane Trifunović
· Boris Isaković
· Borislav Čičovački
· Borka Božović
· Borka Pavićević
· Branislav Guta Grubački
· Branislav Lečić
· Branka Prpa
· Branko Cvejić
· Vera Pavlović Lončarski
· Vesna Pešić
· Vida Ognjenović
· Gabor Lenđel
· Gojko Božović
· Gordana Suša
· Goranka Matić
· Danica Jovović Prodanović
· Dragan Velikić
· Đorđe Balašević
· Đorđe Randelj
· Žarko Jokanović
· Žarko Trebješanin
· Zagorka Golubović
· Zoran Ivošević
· Zoran Lutovac
· Ivana Stefanović
· Isidora Žebeljan
· Kokan Mladenović
· Mira Banjac
· Mirjana Mitrović
· Mirjana Karanović
· Nađa Higl
· Neda Arnerić
· Nikola Kojo
· Predrag Ejdus
· Svetislav Basara
· Svetozar Cvetković
· Slaviša Lekić
· Slobodan Kačar
· Tihomir Stanić

Prethodni tekstTADIĆ PODRŽAO GRKOVIĆA ZA GRADONAČELNIKA JAGODINE
Sledeći tekstSVILAJNAC SE ZAHVALIO MEDIJIMA NA PODRŠCI, U NAREDNE ČETIRI GODINE RADOVI JOŠ VEĆI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime