OSLIKANO STAKLO TANJE ŠABAN

0

Oslikani stakleni predmeti Tatjane Šaban privlače pažnju gde god da se pojave, na etno-sajmu, izložbi… Jednostavno, čaše, flaše, bokali, vaze i ostale rukotvorine ove talentovane Paraćinke plene kupce, za koje je unikatno staklo odličan poklon ili uspomena. Tanja Šaban izlagala je na ovogodišnjem 21. Međunarodnom sajmu privrede u Paraćinu.

Po zanimanju grafički inženjer i dizajner, put koji je Tatjana prevalila slikajući na staklu, od hobija do iscrpljujućeg posla, potrajao je čak petnaestak godina.

– Toliko mi je, otprilike, trebalo da shvatim da hobi koji mi je upotpunjavao slobodno vreme može da mi donese zaradu. U međuvremenu, devojčice su odrasle, pa sam mogla da se vratim crtanju – svojoj ljubavi iz detinjstva. Dotle sam, uglavnom, oslikavala prozore i lustere za svoj dom, rođake i prijatelje. A onda, jednog dana, kad sam uradila trpezarijski prozor svojim prijateljima za useljenje, a oni mi gurnuli i vaze u ruke da ih oslikam, „upalila mi se licna“. Shvatila sam da bih mogla da radim i upotrebno staklo. Tako sam hobi počela da pretvaram u posao – priča  Tatjana.

Prvu staklenu flašu oslikala je još sa 15 godina. Za srednju dizajnersku školu pripremala se crtajući po tikvama, vrgovima, teglama. Završila je potom grafičku tehnologiju u Zagrebu, da bi se na kraju vratila u Paraćin i radila u ovdašnjoj štampariji na dizajnu knjiga.

Voće i cveće su njeni najčešći motivi, mada kaže da je crtala i druge detalje. Slavski crteži i sportski program na čašama nisu joj omiljeni, pa se vratila onome što voli da radi. Uostalom, po tome je i prepoznatljiva među kupcima. Posebno je upečatljiv njen „šljiva program“.

Tatjanu možete potražiti na fejsbuku ili kontaktirati na 065 25 65 002

 

 

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstPROIZVODI OD MALINE IZ ZAJEČARA PRVI PUT NA SAJMU PRIVREDE
Sledeći tekstPoslovni sistem MIHAJLOVIĆ obeležava 29 godina uspešnog rada

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime