OSAM GODINA OD SMRTI TOŠETA PROESKOG – NENADOKNADIV GUBITAK ZAUVEK

0

Pevač Toše Proeski je nesrećno poginuo 16. oktobra 2007. godine u saobraćajnoj nesreći. Njegov zaštitni znak bio je izraz „Ve sakam site“ – „Sve vas volim“

Na prvom nastupu, kao desetogodišnjak, pjevao je „Ave Marija“ i ostavio publiku bez daha. Studirao je solo pjevanje i bio je jedan od najboljih studenata.

Ljubav prema muzici i pesmi određivali su njegov životni put još od detinjstva. Prvi nastup pred publikom Toše je imao sa 11 godina na dečijem festivalu „Zlatno slavejče“.

Nakon nekoliko godina njegov talenat prepoznaje jedan od najpoznatijih makedonskih kompozitora Grigor Koprov. Sa njim je snimio tri pesme, „Usne na usnama“, „Sunce u tvojoj zlatnoj kosi“ i „Tvoji poljupci na mojim bijelim košuljama“ koje su postale veliki hitovi u Makedoniji.

Sve mu se ostvarilo mnogo brže nego što je i sam očekivao. U periodu od 1999. do 2002. godine  Proeski je izdao dva albuma kojima je privukao pažnju javnosti i medija.

Postao je redovan gost u najpopularnijim televizijskim emisijama.

Njegov muzički talenat postaje prepoznatljiv i u ostalim balkanskim zemljama, a karijera mu je stalno išla uzlaznom putanjom.

– Sećam se kada sam ga prvi put video na TV, mislim da je to bio jedan od njegovih spotova, da sam bio fasciniran tom energijom, tom jednostavnošću na koji način on to sve izvodi, kako fantastično peva i koliko voli to što radi – rekao je Dino Merlin.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime