Opština Paraćin i dalje ignoriše pisma koje upućuje UG „Pridruži se“ o stanju na planini Baba

0

Pisma koje upućuje UG „Pridruži se“ u Paraćinu na adrese javnih funkcionera a koja iz raznih razloga ne stižu ili se ignorišu, članovi ovog udruženja doživljavaju kao opstrukciju.

„Objavljujemo tekst trećeg pisma koje smo poslali na adresu odbornika, članova opštinskog veća i članova opštinske komisije za planove. Reč je o javnim funkcionerima koji za svoj rad dobijaju platu ili određenu naknadu iz budžeta. Pisma su poslata po uputstvima opštinske uprave, za odbornike uz prateći propisan obrazac sa internet strane opštinske uprave, ovog puta u zatvorenim kovertama jer je to bio javno upućen zahtev od strane nekih odbornika.
Posle više od mesec dana od slanja prvog pisma, znamo da su pisma za odbornike iz te prve grupe stigla do odborničkih grupa, ne lično na adrese odbornika iako je opština više puta slala skupštinski materijal na njihove kućne adrese. Nemamo nikakvu informaciju da su ih dobili ostali kojima su upućena.
Razumno je pretpostaviti da je reč o namernoj opstrukciji koja se sprovodi odugovlačenjem slanja pošte i takođe slanjem pošte ne na adrese onih kojima je upućena, prema uputstvu same opštine, nego na adrese odborničkih grupa – entiteta kojima pisma uopšte nisu upućena.
Zašto lokalna samouprava ne želi da sprovede ovako jednostavnu radnju ostaje da se nagađa, ali to nas neće sprečiti da nastavimo sa našim poslom. A taj posao jeste između ostalog ukazivanje na (ne)funkcionisanje institucija i podizanje svesti javnosti o značaju institucija“ navodi UG „Pridruži se“.
Godinu dana već na planini Baba traju protesti zbog rada kamenoloma za šta meštani paraćinskih sela kažu da devastora njihovu životnu sredinu.
Prethodni tekstObijen vrtić „Sunce“ u Jagodini
Sledeći tekstPaunović: Nema razlike između slučaja na planini Baba i slučaja Savamala

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime