Omogućiti poljoprivrednicima da rade na njivama i posle 17.00

0

Potpredsednik Narodne stranke (NS) i narodni poslanik Miroslav Aleksić apelovao je danas na državne organe da razmotre mogućnost da poljoprivredni proizvođači i radnici koji rade na poljoprivrednim imanjima budu izuzeti od odluke o zabrani kretanja posle 17 sati.

„Neophodno je omogućiti poljoprivrednicima da obrađuju svoja imanja tokom celog dana, jer oni proizvode hranu za sve građane Srbije i jer bi trebalo imati u vidu važnost hrane, naročito u kriznim situacijama. Oni moraju da rade svoj posao tokom celog dana kako ne bi bio doveden u pitanje opstanak poljoprivredne proizvodnje, a radovi su u punom jeku u ovo doba godine“, rekao je Aleksić, saopštila je NS.

Aleksić, koji je i predsednik Odbora NS za poljoprivredu, dodao je da poljoprivrednici moraju da napuste svoje njive već oko 16 sati, jer je kretanje zabranjeno od 17.00 sati.

„Mnogo je veći rizik od zaraze u zatvorenim fabričkim halama u Srbiji u kojima radi i po 2.500 ljudi u vreme van zabrane kretanja, nego ako poljoprivrednici obavljaju svoje radove na otvorenom i posle zabrane kretanja“, rekao je Aleksić.

Aleksić je pozvao državu i da razmotri mogućnost da poljoprivrednike širom Srbije angažuje za dezinfekciju gradskih, odnosno urbanih zona, i javnih površina.

„Proizvođači voća imaju velike atomizere (raspršivače) i preko lokalnih štabova za vanredne situacije mogu da ih stave u funkciju dezinfekcije javnih površina tokom večernjih i noćnih časova, kada važi zabrana kretanja“, precizirao je Aleksić.

(Beta, 03.23.2020)

Prethodni tekstU POMORAVLJU 11 REGISTROVANIH SLUČAJEVA KORONA VIRUSA
Sledeći tekstPaketi za penzionere sa primanjima ispod 30.000 dinara do kraja nedelje

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime