OLYMPUS PREDSTAVIO OBJEKTIV ZA PAMETNE TELEFONE

0

Pri kupovini telefona, veliki broj ljudi pažnju obraća na kameru koju uređaj nudi (kvalitet slika, reprodukcija boja, autofokus, OIS i drugo).

U najvećem broju slučajeva, smartfoni iz gornjeg segmenta nemaju problema sa kreiranjem kvalitetnih fotografija. Doduše, Sony je pokušao da ode korak dalje sa predstavljanjem svoje QX serije dodataka u obliku kamera objektiva za telefone. Sada se u ovu priču uključio i Olympus, sa svojom ponudom sličnih uređaja, pod nazivom Olympus Air A01.

Olympus Air funkcioniše slično kao Sony QX1, koji je više baza za objektive kao što su DSLR-ovi. Olympusovo rešenje je 16MP Micro Four Thirds kamera mount, koji može da prihvati objektive istog formata.

Tu je i prateća aplikacija, sa korisničkim interfejsom koji simulira mod fizičke kamere, kao i još jedan interfejs koji korisnicima nudi brojne ART Filtere. ,

Trenutno je Olympus Air najavljen samo za Japan, po ceni od oko 289 dolara, a biće lansiran 3. marta. Paket objektiva, sa cenom od 425 dolara, nudi 14-42mm f/3.5-5.6 objektive.

Izvor: Benchmark.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime