Održan drugi Svilajnački konjički sabor

0

Juče je održan drugi po redu Svilajnački konjički sabor, na kome je bilo više od 100 učesnika iz cele Srbije, od Bačke Topole na severu do Vranja na jugu. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, otvorio je sabor i nakon toga najavio izgradnju gradskog hipodroma:

„Pokrenuli smo proces što se tiče izgradnje hipodroma i očekujem da kroz par godina na održavanju ove manifestacije nećemo biti na ovom terenu, već na pravom gradskom hipodromu u vlasništvu Opštine Svilajnac, koji će koristiti konjički klub „Mara“ iz Svilajnca. Zahvaljujući tome, učenici Poljoprivedno-veterinarske škole sa domom učenika „Svilajnac“ će imati privilegiju da uče na najboljim konjima u zemlji i sva deca će moći da nauče da se bave jahanjem.“

Ocenjivanje na ovoj manifestaciji je pripalo ENDURANCE žiriju, koji su činili Dušan Gluvić, Nebojša Popović  i Dušan Stojanović, kao i žiriju za fijakerijadu i ocenjivanje grla, u čijem sastavu su bili Siniša Zlatanović, Dušan Stojanović, Nebojša Zlatanović, Nemanja Pavlović i Zoran Vuletić. Najboljim učesnicima su uručeni pehari i priznanja.

Drugi Svilajnački konjički sabor je u organizaciji Konjičkog kluba „Mara“ iz Svilajnca, a pod pokroviteljstvom Opštine Svilajnac.

 

 

 

„SVILAJNAC NA DLANU“

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni tekstPožar izbio na divljoj deponiji u blizini Gigoša?
Sledeći tekstNATAŠA BEKVALAC u Paraćinu održala koncert za pamćenje

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime