ODLUKE STRUČNOG ŽIRIJA 48. FESTIVALA „DANI KOMEDIJE“

0

Specijalna nagrada dodeljuje se za glumačke bravure veterana ansamblu predstave „Šuplji kamen“ Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“.

Nagrada za kostimografiju dodeljuje se Dragani Lađevac za predstavu „Noćna straža“ Pozorišta Atelje 212.

Nagrada za scenografiju dodeljuje se Diani Radosavljević Milović za predstavu „Tenor na zajam“ Narodnog pozorišta iz Sombora.

Nagrada za najbolji savremeni domaći komediografski tekst izveden na festivalu dodeljuje se Ivanu M. Laliću za predstavu „Ljubav u Savamali“ Zvezdara teatra iz Beograda.

Nagrada za najbolju mladu glumicu dodeljuje se Danici Grubački za ulogu Megi u predstavi „Tenor na zajam“ Narodnog pozorišta iz Sombora.

Nagrada za najboljeg mladog glumca dodeljuje se Aleksandru Ristoskom za ulogu Maksa u predstavi „Tenor na zajam“ Narodnog pozorišta iz Sombora.

Nagrada „Nikola Milić“ za najbolju epizodnu ulogu dodeljuje se Milutinu Miloševiću za ulogu podstanara u predstavi „Balkanski špijun“ Narodnog pozorišta iz Beograda.

Statuetu „Ćuran“ za najbolja glumačka ostvarenja dobili su:
1. Ljubomir Bandović za ulogu Ilije Čvorovića u predstavi „Balkanski špijun“, u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda

2. Nela Mihailović za ulogu Danice Čvorović u predstavi „Balkanski špijun“, u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda

3. Milan Vasić za uloge Podkoljosina u predstavi „Ženidba“ Narodnog pozorišta u Prištini sa sedištem u Gračanici i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Ahmeda u predstavi „Ljubav u Savamali“ Zvezdara teatra iz Beograda.

Statueta „Ćuran“ za najbolje rediteljsko ostvarenje dodeljuje se Borisu Liješeviću za predstavu „Noćna straža“ Ateljea 212 iz Beograda.

Nagrada „Mija Aleksić“ za najbolju predstavu u celini dodeljuje se „Noćnoj straži“, po tekstu Fedora Šilija u režiji Borisa Liješevića, u izvođenju Pozorišta Ateljea 212.

Žiri:
1. Goran Marković, predsednik žirija ___________________

2. Vukica Strugar, član žirija ____________________

3. Violeta Jovanović, član žirija ____________________

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime