Odbornička pitanja u Paraćinu: Da li je tačno da je od radnika Tehnološke škole ukradeno 200.000 evra?

0

Odbornica Ivana Stojanović je na poslednjoj sednici SO Paraćin postavila nekoliko pitanja koja su vezana za OŠ „Radoje Domanović“ i Tehnološku školu u Paraćinu.
„Moje prvo pitanje odnosi se na Školsku upravu Jagodina i upućeno je Upravni odbor OŠ „Radoje Domanović“ – da li je tačno da je direktor ove osnovne škole Aleksandar Jovanović, odbio da postupi po zakonu i preuzme dve radnice Tehnološke škole proglašene za tehnološki višak? Da li je tačno da je razlog za ovo odbijanje da se postupi po zakonu pokušaj da se zaštiti radnica iz Tekije zaposlena na određeno vreme koja osim bliskih veza sa Aleksandrom Jovanovićem je i zaštićena zato što je aktivista SNS – a. Da li je Školska uptrava podržala ovakvo nezakonito ponašanje i da li je reč o krivičnom delu – trgovina uticajem u korist SNS? Da li će na ovaj način biti načinjena šteta budžetu opštine veća od dva miliona dinara zbog dugoročno većih troškova prevoza i da li će zbog toga opštinsko veće podneti krivičnu prijavu protiv Aleksnadra Jovanovića i NN lica iz Školske uprave?

„Dokle se stiglo sa istragom o pljački radnika u Tehnološkoj školi i šta se dešava sa krivičnom prijavom koju je podnela budžetska inspekcija protiv odgovornih lica u ovoj školi? Javnost je upoznata sa nalazom budžetske inspekcije prema kome su godinama putni troškovi, porodiljske naknade i drugo, jubilarne nagrade umesto radnicima, uplaćivani na račun fizičkih lica čime su ova sredstsva praktično ukradena od radnika? Da li je tačno da se istraga ovog slučaja opstruiše od strane policije zato što je direktor Dejan Nešić istaknuti funkcioner SNS – a?
Da li su budžetska inspekcija, opštinsko veće, školski odbor Tehnološke škole upoznati sa tvrdnjama koje se čuju u javnosti, da su više od 10 godina radnici Tehnološke škole pljačkani na način što bi se umanjivala zarada, a razlika uplaćivala na račune fizičkih lica i to na takav način što su se ova odbijanja od plate prikazivana kao uplata po osnovu administrativne zabrane, uplata za sindikat itd. Da li je tačno da su nekim radnicima rate stambenih kredita uplaćivane na račune fizičkih lica? Ako je ovo tačno onda je od radnika Tehnološke škole ukradeno oko 200.000 evra i zbog toga bi sav teret blokade Tehnološke škole mogao da padne na teret opštine“ rekla je Stojanović.

Ranije su mediji pisali o skandalu u Tehnološkoj školi u Paraćinu OVDE.

Prethodni tekstStojanović savladao osobu koja je unela pušku i eksploziv u školu
Sledeći tekstKupite „ajfon“ za 100 dinara: Javna prodaja neisporučenih pošiljki

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime