OD SLEDEĆE SREDE PRIJAVLJIVANJE ZA UPIS NA PEDAGOŠKI FAKULTET

0

Prijavljivanja za upis na Fakultet pedagoških nauka u Jagodini od srede 24. – petka 26. juna. Na tri smera ima mesta za 220 studenata

Posle prijavljivanja za upis na Fakultet pedagoških nauka koje će trajati od 24. do petka 26. juna, budući studenti polagaće prijemni ispit. Na ovom fakultetu ima mesta za 220 brucoša na osnovnim studijama.

– Prijemni ispiti polagaće se 29. i 30. juna, 1. i 2. jula. I ove godine primamo nove kandidate na osnovne akademske studije za obrazovanje učitelja, predškolskih i vaspitača za rad u domovima – kaže dekanica ovog fakutleta prof. dr Violeta Jovanović.

Interesovanje za upis na ovom fakultet je, godinama unazad, veliko i mesta se popune u junskom roku. To govori i o kvalitetu rada u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi koja spada u jednu od najuspešnijih na Univerzitetu u Kragujevcu. Fakultet pedagoških nauka radi od 1993. godine i iz godine u godinu radi na poboljšanju uslova studiranja svojih studenata. Fakultet je naslednik stare Učiteljske škole osnovane 1898. godine.

Na smeru za učitelje fakultet ima šezdeset budžetskih mesta od devedeset koliko upisuje u narednu školsku godinu. Na smeru za predškolske vaspitače ima pedeset mesta za studente koji će se finansirati iz budžeta i četrdeset za samofinansirajuće studente. Ove godine Fakultet ima mesta i za po petnaest budžetskih i samofinansirajućih studenata na smeru za domske vaspitače.

izvor Novi put (S. Lubura) foto Promo

http://noviput.rs/vesti/prijavljivanje-na-pedagoski-fakultet-naredne-nedelje/

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime