Od prostora bivše policijske stanice Svilajnac pravi Start up centar za mlade

0
Radovi na kompletnoj rekonstrukciji oko 500m² prostora opštine Svilajnac hde je bila policijska stanica, su u toku. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović rekao je da u ove prostorije, koje čine trećinu zgrade opštine, više od 50 godina ništa nije ulagano:
„Plan je da se nakon detaljne rekonstrukcije u ove prostorije u prizemlju presele sve službe koje direktno rade sa građanima. Ovde će biti i prostor namenjen za Start-Up centar, kako bi mladi ljudi mogli da svoje ideje, inovacije, planove, poslove za budućnost ovde stvaraju i za to je opština obezbedila sredstva u saradnji sa Ministarstvom za inovacije i tehnološki razvoj. Bitno je da će građanima sve službe biti dostupnije i pristupačne i osobama sa invaliditetom“ kaže Milanović i dodaje da Svilajnčani sada imaju i modernu šalter salu u novoj zgradi policijske stanice i da će ovim dobiti dva savremena uslužna servisa značajna svima.
Zgradu za policiju u Ustaničkoj ulici kupila je Opština Svilajnac i poklonila je Ministarstvu unutrašnjih poslova.
„Mi smo uradili jednu istorijsku stvar, rešili smo problem koji postoji od 1956. godine. Opština Svilajnac je kupila ovu zgradu, koja ima 1.000m2 i poklonila je MUP-u Republike Srbije za premeštaj policijske stanice. Radnici policijske stanice radiće u komfornijim uslovima, ali ono što je nama najvažnije jeste interes građana, koji više neće morati da čekaju po hodnicima, u redovima, već će imati jednu modernu šalter salu od 250m2. Imaće i savremene uređaje, tako da će svako dobiti svoj broj i znaće tačno kada je njegov red da izvadi pasoš, ličnu kartu, vozačku dozvolu ili registraciju“ – izjavio je Milanović i rekao da će ovo značiti i Opštinskoj upravi opštine Svilajnac koja će sve službe koje rade sa strankama rasporediti na donjem spratu i tako ih približiti građanima.
„Istakao bih i saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, koji su uložili svoja sredstva u opremu i nameštaj za novu policijsku stanicu, i kada se do kraja maja završi preseljenje Svilajnčani će konačno dobiti jednu modernu stanicu policije, a ujedno će im i sve opštinske službe biti dostupnije.
Prethodni tekstVeljko Gligorijević i „Eko brigada“ – Svi zajedno moramo reći NE eksploataciji litijuma u Jagodini
Sledeći tekstParaćinac uhapšen zbog rezanog duvana

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime