OČISTITE ORGANIZAM ČAJEM OD KOPRIVE

0

Kopriva je jedna od najlekovitijih biljaka u  prirodi i čudesni je lek  za mnoge bolesti. Kaže se da bi ona odavno nestala sa zemlje da ne pecka pri dodiru jer bi je životinje i insekti sve pojeli koliko je lekovita. Lekoviti su joj svi delovi od korena do listova i semena.

Odlična je za prolećno čišćenje organizma, za krvnu sliku ali i za organe za varenje, jetru i pankreas. Ublažava tegobe polenske alergije.

Ovih divnih prolećnih dana kada često boravimo u prirodi, naberite mlade listiće koprive jer predstavljaju pravo zeleno blago  za vaš organizam.  Čaj se vrlo lako pravi a izuzetno je lekovit , ne samo za poboljšanje krvne slike već deluje i umirujuće ali i diuretički te pomaže za pospešivanje metabolizma , snižavanje pritiska a i šećera u krvi. Ovim čajem možete ispirati i kosu jer pomaže jačanju vlasi. Izuzetno pomaže jačanju organizma svima koji pate od alergija a važno je napomenuti da je jedan od tradicionalnih lekova za lečenje prostate.

Može se kupiti i na pijaci.

Način pripreme je vrlo jednostavan:

U litar ključale vode staviti dve pune kašike opranih listića koprive. Poklopiti i odstaviti da odstoji 3-5 minuta. Procediti i piti tri puta dnevno. Listiće možete odmah iskoristiti pri spravljanju raznih jela ili ostaviti u zamrzivač za kasnije.

Uživajte u ukusnom čaju, po želji dodajte limun i med.

Goca Janjić

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime