OČEKUJE SE PODNOŠENJE OSTAVKI KOMPLETNOG VRHA DS – A

0

Zbog debakla na beogradskim izborima, na kojima su ostali daleko ispod cenzusa, sa osvojenih 2,25 odsto glasova, očekuje se da kompletan vrh demokrata podnese ostavke na Glavnom odboru, koji će biti održan u nedelju, 11. marta, a zatim će u narednim nedeljama biti održano vanredno neposredno glasanje za novo rukovodstvo.

Lider Dragan Šutanovac najbližim saradnicima najavio je da će podneti neopozivu ostavku, a njegov potez najverovatnije će slediti i pet potpredsednika – Igor Salak, Nada Kolundžija, Branislav Lečić, Tamara Tripić i Jovan Marković.

O tome je bilo reči u četvrtak naveče, na zajedničkoj sednici Predsedništva i poslaničkog kluba DS, na kojoj je Šutanovac podneo izveštaj, a zatim je usledila i rasprava o razlozima izbornog poraza i daljem delovanju stranke, koja je potrajala do duboko u noć. Ostavku na mesto šefa beogradskih demokrata već je podneo Balša Božović i on se, kako nam je rekao, neće ponovo kandidovati za ovu funkciju. I Šutanovac je partijskim saborcima saopštio da nema nameru da ponovo traži poverenje baze za lidersko mesto, već da će ostati samo „običan“ član.

Naši izvori tvrde da trenutno niko nije voljan da eventualno uđe u unutrastranačku izbornu trku i preuzme kormilo stranke. Jer DS nije samo pretrpela gotovo smrtonosan udarac na biralištima, već je i potpuno finasijski isceđena.

Stranka je u blokadi, a prema podacima Narodne banke Srbije njen dug trenutno iznosi oko 82 miliona dinara. Onaj ko bi u ovom trenutku došao na čelo stranke praktično bi imao nemoguć zadatak – da je konsoliduje, reorganizuje i pridobije birače.

Tu svoju šansu iz prikrajka merka nekadašnji lider Dragan Đilas. On čeka rasplet unutar svog bivšeg tabora, koji vidi kao dobru bazu za svoju buduću političku organizaciju.

OD 30.000 ČLANOVA – 18.000 GLASOVA

NAŠI izvori iz DS kažu da u stranci i dalje ne mogu da se oporave od izbornog šoka koji su doživeli u nedelju. Navode i podatak da oni „na papiru“ u Beogradu imaju oko 30.000 članova, a da su u nedelju dobili samo nešto više od 18.000 glasova.

novosti.rs

Prethodni tekstPROŠLE GODINE URAĐENO SEDAM TRANSPLATACIJA SRCA
Sledeći tekstIKEU OD OTVARANJA POSETILO MILION I DVESTA HILJADA LJUDI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime