OBRADOVIĆ: DAČIĆ JE STVARNO LIDER!

0

Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović izjavio je u Jagodini da je lider te stranke Ivica Dačić dobio apsolutnu podršku da bude jedini kandidat za predsednika na Kongresu 14. decembra.

Obradović, koji je prisustovao sednici Gradske konferencije SPS-a u Jagodini rekao je da to što je Dačić jedini kandidat nije čudno, jer je on stvarno lider. „Mi smo to govorili stalno, ali će se i za druge naći mesto“, kaže Obradović, prenosi Tanjug.

Obradović je takođe istakao da će biti promena u vrhu stranke.

„Kakav bi to bio Kongres kada ne bi bilo promena, o tome će odlučivati Dačić, njemu smo dali mandat za to. Sačekaćemo njegov predlog“, dodao je Obradović. On je napomenuo da SPS želi da bude u trendu vremena.

„Želimo da pratimo vreme u kome živimo, želimo da se približimo socijaldemokratskim partijama Evrope, da njihova iskustva integrišemo u naš rad, da vidimo koji su to organizacioni oblici koje traže građani, da bi mogli brže reagovati i biti efikasniji“, istakao je Obradović.

SPS, prema njegovim rečima, želi da bude savremena partija 21. veka.

„Razgovaraćemo i o Statutu, menjaćemo one organizacione oblike koji su anahroni za ovo vreme, jednostavno želimo da menjamo ono u organizacionom delu što nam je prepreka za brže delovanje. Naravno biće i kadrovskih promena, koje će promene biti videćemo, želimo da sada čujemo glas našeg članstva, a posle ćemo, krajem ovog ili početkom narednog meseca, sumirati rezultate i videti šta članstvo traži“, rekao je Obradović.

Ovih dana i nedelja u SPS je veoma živo. Sprovode se izborne aktivnosti koje su deo priprema za Kongres koji će biti 14. decembra.

„Sve ćemo završiti do kraja novembra i ostaje nam 14 dana do Kongresa da sumiramo rezultate“, dodao je Obradović.

foto RTS arhiva

 

Prethodni tekstDRULIĆ NAHVALIO ĆUPRIJSKU BOLNICU
Sledeći tekstMILOSAVLJEVIĆ PONOVO ŠEF SPS-A U JAGODINI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime