OBNOVA CELOG ĐURĐEVOG BRDA! GRADI SE JEZERO NA VRHU! SVE ZA DECU!

0

Izletište Aračlijski potok – Đurđevo brdo u Jagodini biće ove godine u celosti obnovljeno i prošireno, a među novinama, izdvaja se izgradnja jezera na vrhu.

„Planirano je osvetljenje gornjeg dela izletišta, uređenje dva manja park-igrališta za decu sa segmentima za decu sa posebnim potrebama, obnova vidikovca, jezera na vrhu izletišta sa kružnim sistemom cirkulacije i prerade vode“, navodi se u izveštaju Upravnog odbora Turističke organizacije grada.

„Sa ovim sadržajima bi se fokusirali na zadržavanje grupa najmlađih uzrasta i osnovni fokus stavili na odaržavanje đačkih ekskurzija“, piše.

Projekat obnove je urađen u saradnji sa Javnim preduzećem Direkcija za izgradnju grada i Odeljenjem za ekologiju Skupštine grada Jagodine, a Turistička organizacija koja je nosilac projekta, računa i na sredstva Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Skupština grada Jagodine za projekat obnove i rekonstrukcije izletiša Aračlijski potok u budžetu je planirala 10,4 miliona dinara.

Reč je o delu Jagodine, u kome su ZOO vrt, Akva park, Muzej voštanih figura, Hotel Hill, Vivo šoping centar, koga godišnje, prema ranijoj izjavi predsednika Skupštine grada Dragana Markovića – Palme, „poseti 400.000 turista iz zemlje i inostranstva“.

Rekonstrukcija Aračlijskog potoka, poslednji put bila je 2006. godina, kada je proglašen Spomenikom prirode – botanički.

U okviru rekonstrukcije tada je u njemu izgrađena i Letnja pozornica sa 1.500 sedećih mesta, a pozornica radi od 1.maja do 1.septembra. Na njoj, u okviru manifestacije Kulturno leto nastupaju pozorišta, izvođači narodne, zabavne i operske muzike, folklorne grupe…

Ulaz je besplatan. U Odluci o budžetu grada za 2015. godinu, se navodi, da je uz rekonstrukciju Aračlijskog potoka, u budžetu grada za oblast turizma, „redovne delatnosti i programske aktivnosti“, planirano 3,7miliona dinara.

Tanjug

Prethodni tekstDUŠAN PETROVIĆ U ČETVRTAK U JAGODINI
Sledeći tekstJANKOVIĆ: PRIMAMO NOVE ČLANOVE!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime