Novogodišnje ideje za ukrašavanje doma

0

 

Imajući u vidu činjenicu da smo već zakoračili u poslednji mesec u godini i da su novogodišnji praznici sve bliži, rešili smo da ovaj tekst posvetimo prazničnom uređenju. U sledećim redovima predlažemo vam neke novogodišnje ideje za ukrašavanje doma. 

Ukrašavanje jelke

Kako novogodišnja jelka ozvaničava početak praznične euforije, najveći fokus će biti upravo na njenom ukrašavanju.

Preporučujemo da ne koristite previše šarenolikih ukrasa. Dve do tri boje će biti sasvim dovoljne. U zavisnosti od toga da li imate zelenu ili, nešto moderniju, belu jelku, naše osnovne preporuke se zasnivaju na crvenim, zelenim, zlatnim i srebrnkastim ukrasima. Takođe, kao alternativu možete koristiti i sijalice ili široke mašne. Najpraktičnije je nabaviti novogodišnje lampice na baterije, posebno ukoliko želite da jelku pozicionirate negde gde vam izvor napajanja nije baš na dohvat ruke.

Iako u današnje vreme postoji zaista veliki izbor lepih i prirodnih jelki iz rasadnika, naša preporuka je da se ipak odlučite za veštačku. Prvenstveno zbog toga što nećete uništavati drveće i nećete morati da čistite sve te sitne iglice koje prirodne jelke često ostavljaju za sobom.

Novogodišnje ideje za ukrašavanje – minijaturne jelke

Bajkovitost novogodišnje euforije nas često natera da iznova i iznova dodajemo praznične motive ili ukrase. Minijaturne jelke na primer na neodoljiv način stvaraju šarmantnu i magičnu atmosferu u domu. Jednostavno je nabaviti ih, ali veoma lako ćete moći da ih napravite i sami. Jednostavno odsecite nekoliko grančica sa velike jelke i spojite ih u jednu minijaturnu, pa dodajte u ukrasnu vazu. Kada završite sa isecanjem, ukrasite vašu malu jelku sa nekoliko minijaturnih kuglica ili drugih ukrasa.

Napravite par ukrasnih drvenih jelkica

Ukrasno drveće od grančica je veoma jeftin a ujedno i moderan novogodišnji ukras. Sve što će vam biti potrebno za kreiranje ovog ukrasa je malo lepka, nekoliko novogodišnjih motiva i vešte ruke.

Pronađite dve čvrste grančice slične dužine i pripojite ih pištoljem sa lepkom, tako da podsećaju na stablo. Ukoliko niste sigurni da će lepak biti dovoljno izdržljiv, stablo obavijte gumicama, odnosno trakama za kosu. Kada završite, pređite na grančice koje će ići vodoravno. Sve što je potrebno jeste ponoviti postupak nekoliko puta, skraćujući grančice za nekoliko centimetara, sve dok ne dobijete pravilnu i oblikovanu jelkicu. Njih možete držati u ukrasnim vazama ili im možete dodati i končić kako biste mogli da ih zakačite za jelku.

Novogodišnje ideje za ukrašavanje u duhu praznika

Dekoracije u crvenim i zelenim nijansama su najčešća asocijacija na praznike poput Nove godine ili Božića, pa ih upravo zbog toga i smatramo pravim vesnikom praznične euforije.

Iako se mnogi slažu da bi jelku trebalo ukrašavati raznovrsnim bojama i ukrasima, jednostavna kombinacija zelenih stabala i crvenih kuglica može biti takođe interesantna. Ukrasi u ovim tradicionalnim koloritima tako unose čarobnu prazničnu atmosferu i toplinu u vaš dom. Praznične dekoracije u crvenim i zelenim tonovima su kombinacija šarma i klasike od koje nikada ne bi trebalo odustati!

Ukrasno osvetljenje u šarenim tonovima

Ukrasne trake, sijalice ili paneli u šarenolikim tonovima će vam zaista pomoći u kreiranju vesele i razigrane atmosfere unutar doma. Sama pomisao na tu rapsodiju boja u kombinaciji sa ukrašenom jelkom dovoljna je za stvaranje idilične praznične atmosfere.

Ukoliko ste fan modernog tipa osvetljenja, samolepljive LED trake će biti najbolja opcija. Sa druge strane, ako težite nešto tradicionalnijem stilu, možete se odlučiti za standardne novogodišnje sijalice u boji, koje možete kombinovati sa klasičnim belim sijalicama, kako biste oživeli čaroliju praznika. Razigrani detalji i dekoracije će vas na taj način uvek podsećati da je u toku period praznika.

Novogodišnje ideje za ukrašavanje prazničnog stola

Praznična atmosfera i euforija oko ukrašavanja doma je period koji traje i do nekoliko nedelja. Za to vreme se većina nas trudi da što lepše ukrasi enterijer doma, kako bismo uživali u veselom prazničnom ambijentu. Ipak, neretko se dešava da neke prostorije ili predmeti budu nepravedno zapostavljeni, kao što je to na primer slučaj sa kuhinjama i trpezarijama.

S obzirom na to da tokom praznika, najviše vremena provodimo sa porodicom za stolom, trpezarija i kuhinja takođe zaslužuju posebnu pažnju prilikom ukrašavanja. Zato pokušajte da izdvojite malo vremena i dodajte nekoliko novogodišnjih detalja i u ove prostorije. Možda će vam se činiti komplikovano, ali imajte na umu da ćete uz maštu i nekoliko dobrih saveta uspešno ukrasiti čitavu prostoriju.

Prozore možete dekorisati sijalicama, kuhinjske elemente LED trakama, dok praznični sto možete ukrasiti crvenkastim stolnjacima sa novogodišnjim motivima. Potrudite se da sve bude gotovo pre sklapanja kazaljki i zvanične novogodišnje čestitke koju ćete uputiti najbližima.

 

foto unsplash.com

Prethodni tekstPolicija identifikovala nekoliko državljana Srbije, ali i lice iz inostranstva koji šalju dojave o bombama
Sledeći tekstPoslednje istraživanje NSPM pred izbore

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime