NOVE MERE – NOŠENJE MASKI I NA OTVORENOM

0

Nove mere Kriznog štaba jesu obavezne nošenje maski i na otvorenom, i to na mestima gde nije moguće napraviti razmak od metar i po.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, donete su najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja korona virusa.

Na teritoriji cele Republike Srbije, bez obzira da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija, zabranjena su okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od deset ljudi. Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

Mera koja se tiče zaštitnih maski i koja je na snazi u Beogradu, danas je proširena na teritoriju cele Republike Srbije, bez izuizetka. Zaštitne maske obavezne su i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta i slično. Na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru, preporučuje se nošenje zaštitnih maski, prenosi Nova S.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime