Novak Đoković Fondacija i The Human Safety Net otvorili Centar za roditelje u Jagodini

0

U saradnji sa partnerima The Human Safety Net-om i Generali osiguranje Srbija, Fondacija otvorila šesti od 15 Centara za roditelje širom Srbije 


U okviru programa „Podrška, NE perfekcija“ (PNP) Novak Đoković Fondacija danas je u Jagodini otvorila Centar za roditelje pri PU „Pionir“. Centri, u kojima će se održavati PNP radionice vođene od strane obučenih facilitatora, predstavljaju jedinstven projekat koji se u Srbiji realizuje po prvi put. Svrha centara je da se roditelji i staratelji dece uzrasta do 6 godina dodatno osnaže kako bi se što bolje starali o svojoj deci i stvorili mrežu međusobne podrške. Sredstva su obezbeđena od strane projekta „Proširi uticaj“, inovativne višegodišnje strategije The Human Safety Net-a koja za cilj ima širenje društvenog uticaja na najugroženije porodice i odgovorne preduzetnike.

Planirano je da tokom 2021. i 2022. širom Srbije bude otvoreno 15 ovakvih centara.

„Srećni smo što smo danas u Jagodini, uz nesebičnu podršku naših dugogodišnjih partnera iz Generali osiguranja Srbija, otvorili naš šesti Centar za roditelje. Kroz ovaj centar nastavljamo da osnažujemo roditelje i staratelje u njihovoj najvažnijoj životnoj ulozi, i radujemo se novim licima, pričama i prijateljstvima iz radionica centara poput ovog u Jagodini,“ izjavila je ovim povodom Maja Kremić, nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije. 

„Podrška, toplina, iskrenost, neposrednost i međusobno uvažavanje su noseće vrednosti naših radionica i prirode odnosa sa roditeljima ostvarenih kroz njihov rad. Od 2017. godine, radionice programa predstavljaju mesto susretanja roditelja i staratelja, gde se razmenjuju lična iskustva i stvara mreža podršle. Diskutujući o različitim temama, poput discipline, neprihvatljivog ponašanja i upravljanja osećanjima, oni jačaju svoje kapacitete kako bi izgradili konstruktivniji i podsticajniji odnos sa svojom decom,” istakla je Smiljana Grujić, glavna programska menadžerka Novak Đoković Fondacije.

„U okviru The Human Safety Net –  globalne inicijative Generali grupe, već tri godine podržavamo rad našeg partnera Novak Đoković Fondacije i njen program „Podrška, NE perfekcija“. Dodatna sredstva omogućiće nam da, kroz Centre za roditelje, damo podršku još većem broju roditelja i staratelja širom zemlje, pružimo im stručnu pomoć, ali i mesto na kojem će moći da razmene iskustva i izazove sa kojima se svakodnevno susreću. Verujemo da ćemo edukacijom i osnaživanjem roditelja i staratelja deci obezbediti srećnije odrastanje i bolje šanse za budućnost,“ dodala je Nataša Sorinkanović, mentor u životnom osiguranju Generali osiguranja Srbija.

„Sa Novak Đoković Fondacijom, Generali Osiguranjem Srbija i The Human Safety Net-om već tri godine sarađujemo na programu „Podrška, NE perfekcija“. Program obuhvata edukaciju roditelja sa ciljem poboljšanja njihovih kompetencija kroz vaspitanje usklađeno sa najboljim dobrobitima i interesima dece. Utisci roditelja koji su do sada pohađali program su više nego pozitivni, zato što su dobili konkretna i praktična znanja koja nisu korisna samo porodicama, već imaju i veći značaj kao pozitivna promena roditelja u odnosima i komunikaciji na širem nivou. Još jednom: Veliko HVALA u ime sve „Pionirove“ dece, roditelja i zaposlenih,“ zaključila je Violeta Nikolić, direktorka PU „Pionir”.

Planirano je da program „Podrška, NE perfekcija” do kraja 2023. godine obuhvati još 2800 roditelja i skoro 5600 dece, uz blisku saradnju sa državnom i lokalnom upravom.

Novak Đoković Fondacija osnovana je 2007. godine kao organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji, zemlji u kojoj tek svako drugo dete ima pristup predškolskom obrazovanju. Rad Fondacije temelji se na uverenju da se predškolskim obrazovanjem mogu promeniti životi dece i cele zajednice. To se postiže stvaranjem najkvalitetnijih programa i okruženja za učenje, u kojima je priliku da se usavršava imalo više od 2.200 vaspitača i učitelja. NDF je do sada rekonstuisala i izgradila 47 vrtića i pomogla više od 47.505 dece.

The Human Safety Net je inicijativa Generali grupe koja povezuje ljude radi pružanja podrške onima kojima je najpotrebnija. Sa ciljem da unapredi život ljudi van okvira svakodnevnog poslovanja, Generali grupa udružila je snage sa neprofitnim organizacijama širom sveta. Kompanija Generali Osiguranje Srbija priključila se inicijativi oktobra 2017. godine, a već naredne godine sklopila je partnerstvo sa Fondacijom Novak Đoković. Generali Osiguranje Srbija angažuje svoje zaposlene i pruža finansijsku podršku programu Podrška, ne perfekcija, koji pomaže roditeljima i starateljima da deci uzrasta do šest godina pruže šansu za bolju budućnost uprkos teškim životnim okolnostima.

  

Prethodni tekstDespotovac – Sredstva za lokalna ulaganja u poljoprivredu moraju biti veća
Sledeći tekstTehničar Hitne pomoći upozorio pacijenta da stavi masku, on ga napao nožem

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime