NOVA STRANKA: HAPŠENJA ZNAČE DA JE PREDIZBORNA KAMPANJA POČELA

0

Zoran Živković, lider „Nove stranke“ kaže da je jučerašnja akcija „Režač“, tokom koje je uhapšeno 80 osoba, znak da je vlast već započela predizbornu kampanju i da ona nema nikakve veze sa borbom protiv korupcije.

„Akcija je dokaz da je predizborna kampanja počela, a organizovana je za vikend da bi se medijski „pokrile“ sramne oslobađajuće presude finansijerima SNS. Nije u pitanju obračun države sa korupcijom, već osvajanje novih interesnih grupa“, kaže Živković.

Podsetimo, u akciji srpske policije popularno nazvanoj „rezač“ uhapšeno je 80 osumnjičenih za najteže malverzacije u oblasti finansijskog kriminala.

Među uhapšenima su jedan bivši ministar, dvojica pomoćnika ministara, nekoliko sadašnjih i bivših predsednika opština, nekadašnjih čelnika vladinih agencija, direktora velikih javnih, ali i privatnih preduzeća kao i uglednih biznismena. Zbog sumnje da su proneverili više od 100 miliona evra, privedeni su bivši ministar poljoprivrede i član DS Slobodan Milosavljević, nekadašnja Dačićeva savetnica Mila Jezdimirović, bivša direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković, Željko Žunić, pokrajinski sekretar Zoran Radoman…

Viši sudu Beogradu je sinoć odredio i prve pritvore. Osumnjičeni koji nisu juče izvođeni pred tužioce na saslušanja, danas će biti sukcesivno privođeni, a nakon toga će se odlučivati ko će biti u pritvoru, a ko će se braniti sa slobode, pošto je svima određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

kurir

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime