NOVA KOLUMNA ,,ZAPISI IZ PRIZEMLJA“ – ZORANN-AH!

0

piše Aleksandar Tirnanić

zoranahOvih dana, svekoliku srpsku internet zajednicu ,uveseljavala je izvesna gdjca. Zorannah ( ako vam se ime učinilo čudnim, sačekajte da pročitate zanimanje ) , po zanimanju MODNI BLOGER (!?!) .Elem ,narečena Zorannah je, prisustvujuci Nedelji mode u Milanu ili nečem sličnom,a jako bitnom u šnajderskom svetu,učestvovala u TV anketi, gde su je ljubazno pitali za stručno mišljenje o kreacijama ljudi koji nikakve veze sa modom nemaju (o, zar se I to može? ), a jedan od pomenutih je i izvesni revolucionar iz 17.veka .Dakle ,naša MODNA BLOGERKA se nija dala zbuniti ,a detaljčić, da pomenuti nemaju blage veze sa šivaćim mašinama,nije se isprečio izmedju nje i oka kamere, pa im je,bez dlake na jeziku, sasula sve u lice.I to kako prati njihov rad , i kako bi nosila njihove modele, i kako je njima oduševljena, i jos svašta nešto. A, i neka im je rekla! Ipak je ona MODNA BLOGERKA ,poznaje materiju. Sve to reče Zorannah, ostade živa i postade hit! Doduše, njena slava trajaće do objavljivanja ovog teksta, mozda i kraće, a od modnog blogiranja nece se leba najest, ali uvek može da krene stopama Mimi Oro, i mnogih pre nje, pa da unovči svoje neznanje snimivši neki gologuzi spot ili da učestvuje u VIP rijalitiju. Njenih 10 minuta slave je pocelo.

Da naša MODNA BLOGERKA ( pimećujete da uživam u ispisivanju njenog zanimanja ), nije tako neobična pojava, vidi se i iz izjava ostalih učesnika ankete, a setio sam se i primera jednog američkog kongresmena ( ili senatora? ) od pre par godina, kog su, za poznatu americku TV mrežu, pitali o situaciju u nepostojećoj zemlji ( Nambija, npr. ). Čovek je ozbiljno, zabrinuto i glasom kojim nam saopštavaju da je Tito umro, objasnio da ONI prate svakodnevni razvoj dogadjaja u toj zemlji ,da su zabrinuti ,ali da će ŠTITITI američke interese. Prelepo! Poruka je, bar, jasna- sve da se živite i u Ozu, ONI će pratiti šta se tamo dešava, pa ce, ako zatreba, a zatrebaće, štititi američke interese. Jer, ljudska prava, demokratija i lobotomija ne znaju za granice.

Šta je naravoučenije? Da je pravo na glupost JEDINA civilizacijska tekovina našeg vremena. Bez obzira na rasu, pol, naciju, religijsko, politicko ili seksualno opredeljenje, SVAKO moze da stane pred kamere i pokaže koliko ne zna. Od MODNE BLOGERKE do američkog kongresmena. E, to je demokratski! Ili, možda nije? Ma, koga je briga, samo nek je veselo.

Naravno ,našoj NAJPOZNATIJOJ MODNOJ BLOGERKI, najviše su se smejali oni koji bi na njenom mestu uradili potpuno istu stvar, ali to je tema za neku drugu priču, i neku drugu priliku, a takvih prilika nikad ne manjka.

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime