MUŠKA MODA – TOM FORD

0

Tom Ford postaje kreativni direktor za GUCCI 1994 godine. U prvim godinama Ford je vratio glamur u modu. Doveo je stilistkinju Karin Roitfeld i fotografa Marija Tostina, koji su napravili moderne reklame i prodaja u Gučiju je porasla za 90% između 1995. i 1996. godine. Posle samo pet godina komapnija koja je bila skoro pred bankrotom kada se Ford pridružio, procenjena je na 4.3 milijarde dolara. Ford je napustio Guči kada je kompanija vredela 10 milijardi.

Kada je kompanija Guči kupila kuću Yves Saint-Laurent (YSL), Ford je imenovan za kreativnog direktora i te marke. Reklame za parfem Opium i za YSL M7 unele su novine u umetničkom izražavanju i uticaj reklamnih kampanja.

Aprila, 2004. Ford je napustio Guči zbog nemogućnosti da se dogovori oko umetničke kontrole grupe.

Aprila, 2005. Ford je najavio stvaranje novog brenda, TOM FORD. Pridružio mu se Domeniko De Sole, koji je postao predsednik kompanije. Aprila, 2007. otvorena je prva orodavnica u Nju Jorku, na Aveniji Medison u isto vreme kada se poajvila i njegova prva, dugo očekivana, muška kolekacija. Danas postoji 21 prodavnica širom sveta.

Od kada je izdao mušku kolekaciju, Tom Ford je oblačio mnoge holivudske zvezde, među kojima su: Bred Pit, Džon Ham, Kolin Firt, Tom Henks, Metju Godi, Bredli Kuper, Pirs Brosnan, Džoni Dep, a 2008. Tom Ford je obukao Danijela Krejga kao Džejms Bonda u filmu „Zrno Utehe“.

Na nedelji mode u Londonu. Tom Ford je za sezonu jesen-zima 2014/2015. pored ženske promovisao i mušku kolekciju. A šta će se po njemu nositi muškarci narednih meseci možete pogledati u našoj galeriji.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime