NIKOLIĆ: DOM ZA STARE U DESPOTOVCU IMA LEKARA KOJI JE MOBILAN 24 SATA DNEVNO

3

Predsednik Opštine Despotovac i šef Kriznog štaba, Nikola Nikolić demantovao je da Dom za smeštaj starih lica u ovom mestu nema lekara. On je istakao da su preduzete sve mere zaštite, da dom nije imao smrtnih slučajeva i da su korisnici koji su inficirani koronom, upućeni na lečenje u jagodinsku bolnicu.

„Jedan lekar radi 24 sata, znači non stop je na usluzi od prošlog ponedeljka. Krizni štab je zasedao tri puta, doneli smo sve neophodne mere. Do zaražavanja u Domu došlo je kada je jedna radnica UZ NEGATIVAN TEST došla na posao a simptome kovida dobila je posle četiri dana. Dakle PCR test bio je negativan i tu ništa nismo mogli. Takve situacije se dešavaju. Procedura je ispoštovana u svemu, nažalost na to nismo mogli da utičemo. Tri korisnika nalaze se na lečenju u Jagodini, svakog dana zovem da proverim njihovo stanje. Napravili smo i vajber grupu za korisnike doma da mogu da komuniciraju sa svojim porodicama“ kaže predsednik Opštine Despotovac, Nikola Nikolić.

Nikolić takođe kaže da je Dom za smeštaj starih lica domsko odeljenje Centra za socijalni rad u ovoj opštini. 

„Trenutno i lekar i medicinske sestre i šest negovateljica brine o korisnicima. Korisnici će biti vakcinisani kad sve ovo prodje jer to je sada nemoguće. Imamo crvenu zonu – izolovani deo gde se nalaze korisnici sa blagim simptomima“ dodao je on.

Nikolić je kao šef Kriznog štaba reagovao na optužbe nekih zaposlenih u Domu za stare da ova ustanova nema lekara ni medicinsko osoblje. 

Foto Cordmagazin

Prethodni tekstDOM ZA STARE U DESPOTOVCU NEMA LEKARA, ALI IMA BOLESNIH I KORISNIKA I RADNIKA
Sledeći tekstPAMELA UMRLA NA KRATKOM LANCU, ŠTENCI SISALI MRTVU MAJKU PA I ONI UGINULI

3 KOMENTARA

  1. Jadni mi sa njim, predsednik koji odlaze potpisivanje ugora za medicinske radnike da bi izasao iz svog karantina i slikao se kao starleta, i njom na celu sa Domom za stara lica. Raspitajte se ona je dom zdravlja u Cupriji zavila u crno, u opstini slavili kada napustila mesto nacelnice, mozda joj je sledeca funkcija predsednik opstine. Mi nase iz opstine nemamo, moramo da uvozimo iz Cuprije i Svilajnca.

  2. Gospodine Nikolić
    Kako moja baka koja ima covid nije na Lečenju u Jagodini i kako ja ili moj otac nije u toj grupi na vajberu da možemo i mi da se čujemo sa našom dragom osobom
    Lažovi …

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime