NEZAVISNOST: RUKOVODSTVO DA POVUČE UPOZORENJA PRED OTKAZ!

0

Granski sindikat industrije, energije rudarstva Nezavisnost zatražio je danas da direktor fabrike „Confezioni Andrea“ povuče upozorenja pred otkaz koje je u petak dobilo oko 150 radnika koji su 17. novembra učestvovali u štrajku upozorenja.

Sindikat Nezavisnost je pozvao ministra za rad Aleksandra Vulina, nadležne državne organe, a posebno Inspektorat za rad da odmah reaguju i da zaustave „bahatog poslodavca“ da „zastrašuje radnike i da ih time odvraća od njihove legitimne borbe za ostvarenje radničkih prava“.

protest nemiri strajk

Ilustracija

S obzirom da Inspekcija rada u Jagodini nije imala nikakvih primedbi u vezi sa štrajkom upozorenja, od direktora Inspektorata za rad, gospodina Bojana Jocića, tražimo da hitno reaguje slanjem inspektora u fabriku „Confezioni Andrea“ i da se po hitnom postupku izda nalog za poništaj rešenja o upozorenju pred otkaz Ugovora o radu za sve radnike kojima je takva mera izrečena, kaže se u saopštenju.

Od poslovodstva „Confezioni Andrea“ se zahteva da odmah povuku rešenja o upozorenju pred otkaz Ugovora o radu i da sa predstavnicima Sindikata uspostavi dijalog u cilju smanjenja tenzija u kolektivu.

Ukoliko poslodavac u „Confezioni Andrea“ nastavi sa protivzakonitim postupcima, Granski sindikat industrije, energije i rudarstva „Nezavisnost“ je poručio da će pozvati na solidarnost radnike u Srbiji, organizovati proteste ispred fabrike i pozvati najveće evropske proizvođače automobila da bojkotuju proizvode fabrike „Confezioni Andrea Serbia“.

RTV

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime