Neko brine za Levač: Obratili smo se odbornicima, svi osim jedne hrabre odbornice su ćutali

0

Neformalna grupa „Neko brine za Levač“ objavila je da je na današnjoj sednici Skupštine opštine Rekovac, pod tačkom razno, bilo dozvoljeno da se aktivista ove grupe obrati odbornicima.

„Oni su očekivano oćutali, osim jedne odbornice kojoj čestitamo na hrabrosti i razumu. Podeljen im je materijal koji sadrži sva rešenja koja su do sada doneta i projekat predviđenih istraživanja na teritoriji naše opštine. Podsećamo, istražna površina ukupno iznosi 175 km2, što predstavlja polovinu teritorije opštine Rekovac. Korporacija je prisutna u donjoj Sibnici i nečuveno je da odbornici ćute i dalje i poslušno klimaju glavama, a i sami su ugroženi. Pozivamo sve ljude koji shvataju koliko su ove aktivnosti korporacija pogubne, da nam se pridruže i doprinesu koliko mogu da sačuvamo Levač i čitavu Srbiju! Pitajte Lozničane u kakvoj su situaciji? Tim ljudima je neophodna pomoć i podrška, tamo je prva odbrana za sve nas! Hrabri ljudi u Levču nastavljaju svoju borbu, jer alternative nema“ objavila je ova grupa.

Povodom najavljenih istraživanja litijuma i pratećih ruda na teritoriji opštine Rekovac, neformalna grupe građana „Neko brine za Levač” organizovala je protestni javni skup u centru Rekovca prošlog petka. U levačkom kraju istraživanja su vršena na dve lokacije tokom prošle godine. Novi istražni period od tri godine na površini od 99 kvadratnih kilometara započet je proletos, 17. aprila ove godine, na osnovu Rešenja Ministarstva rudarstva i energetike br. 310-02-836/2019-2 od 1. marta 2021. godine.

Ovim povodom, Grupa građana „Neko brine za Levač” pokrenula je peticiju protiv eksploatacije litijuma na plodnoj zemlji Levča koju je već potpisalo više od hiljadu meštana ovog kraja.

Prethodni tekstU centru Jagodine pokaznom vežbom biće obeležen Dan Sektora za vanredne situacije
Sledeći tekstUG „Pridruži se“ potpuno nezadovoljno funkcionisanjem lokalne administracije

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime