Posle Gulašijade u Jasenovu (ove godine u Troponju) koja je ove godine po peti put okupila 25 kuvara iz Srbije i Evrope, ozvaničeni majstori kuhinje bili su gosti šefa kuhinje „Beličkog keja“ Nebojše Glišića, a neki su prvi put posetili Jagodinu.
„Naše udruženje „Ujedinjeni kuvari Srbije“ Jovice Jovičića učestvovalo je na Gulašijadi i došli smo na ideju da tematski sličnu manifestaciju napravimo i kod nas. Najbolji kuvar Švedske Nebojša Mitrović i as kulinarstva Švajcarske Jole Đorđević bili su nam u poseti, obiši smo turistički kompleks Jagodine i utisci koje su poneli su odlični. Lično sam spremao za njih dvojicu i ostale kuvare, na meniju „Beličkog keja“ bila su domaća srpska jela i sa ponosom moram reći da smo dobili aplauz i velike pohvale. Najviše im se dopala sarma“ kaže Glišić.
Plan je da Jagodina sledeće godine bude centar velike kulinarske manifestacije na kojoj će učestvovati osim domaćih majstora, kuvari iz inostranstva. Kako objašnjava Nebojša Glišić, u pripremu će biti uključena i deca škole Slavka Đurđević koja školuje buduće kuvare. U jelima Nebojše Glišića možete uživati svakog dana u restoranu „Belički kej“ koji se nalazi na adresi: Braće Dirak 29, Jagodina 35000, Srbija, br telefona 035 242915.