NAPUŠTENI DOBERMAN NAPAO BLIZANCE

2

Pas rase doberman u Jagodini ujeo je dvoje dece, blizance, kojima je pružena lekarska pomoć u Domu zdravlja i hirurškom odeljenju Opšte bolnice Jagodini, slučaj je prijavljen policiji, veterinarskoj inspekciji i Skupštini grada.

Prema rečima njihovog oca, deca su dobro, osim što su u „šoku“, jedno ima dva ugriza, u predelu rebara i na nozi, a drugo na nozi i rane su površinske.

„Nisu dobili nikakvu vakcinu, jer su ranije redovno vakcinisani, a u Zavodu za javno zdravlje u Ćupriji su mi rekli da ne treba ni vakcina protiv besnila, jer ove bolesti na Pomoravskom okrugu, nema nekoliko godina“, izjavio je danas Tanjugu otac dece Aleksandar Milošević.

Doberman je imao ogrlicu oko vrata i najverovatnije je pobegao od vlasnika, ocenio je Milošević.

Pas je napao decu u Ulici Radmile Djordjević, u blizini parkinga mega marketa „Roda“ u petak oko 13.00 sati.

„Moja deca sa drugom su se tu igrala, i ja sam slučajno naišao. Vidim mladji sa drugom se popeo na ogradu, a pas kidiše. Stariji plače, pas ih je već bio ugrizao, prvo mladjega“, priča Milosević, koji je rekao i da je torbom udario psa, ali da je on nastavio da napada.

„Na sreću, tu su mi bila kola, sve vreme se braneći torbom od dobermana, jedno dete uguram u kola, a zatim uspem da i ovo dvoje sa ograde smestim u kola. Njihovog druga odvezem kući, a moje u bolnicu.

Sreća u neserći da sam izašao na vreme, a sasvim slučajno“, ispričao je Milošević.

Iz Udruženja za zaštitu životinja ARGOS poručuju da je potrebno ispitati činjenice u vezo sa celim slučajem.

„Ne verujem nikome dok ne vidim svojim ocima.Ko garantuje da psa nisu isprovocirali.Videla sam X -primera gde se i ljudi i deca neprimereno ponasaju kada vide psa na ulici“ kaže Inda Marjanović.

Pas se nalazi u azilu.

Prethodni tekstZAPISI IZ PRIZEMLJA: MIR, BRATE, MIR
Sledeći tekstRAD POBEDIO JAGODINU 1:0

2 KOMENTARA

    • Dobermani se ne radjaju na ulici,ja bih vlasnika odrala od novčane kazne a tebe bih zatvorila u kavez samog,na lancu mesec dana i onda te poslala tvojoj nesrećnoj porodici

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime