Naprednjaci u Svilajncu natovarili u sanitet opremu Doma zdravlja i preneli u stranačke prostorije

5

Svilajnački naprednjaci danas su izneli opremu Doma zdravlja u ovom gradu, ultrazvuk, medicinske rekvizite čak i krevete, sve to natovarili u vozilo saniteta i preneli u prostoriju Srpske napredne stranke gde su pozvali građane na preventivne preglede, tvrdi jedan deo medicinskog osoblja Doma zdravlja. Drugi deo medicinara na čelu sa direktorkom Doma zdravlja u Svilajncu kao i doktorkom koja je poverenica SNS, dr Tanjom Toskić-Lalović a koja ima privatnu ordinaciju, vadili su u SNS kancelariji krv penzionerima, radili ultarzvučne preglede, sve to, kako se vidi na fotografijama bez poštovanja makar jedne epidemiološke mere propisane od strane Ministarstva zdravlja.

„Ovde se pre svega radi o krivičnom delu – zloupotreba službenog položaja, naprednjaci su uzeli opremu iz Doma zdravlja, instrumente, preneli sve to u kancelariju SNS…ljudi natovarili pun sanitet, koji je inače opština dala na upotrebu Domu zdravlja, državne i opštinske imovine, pre svega imovine građana Svilajnca i odneli da reklamiraju stranku. Ultarzvuk je donacija Vlade Japana, u ugovoru o poklonu piše da ukoliko se aparat zloupotrebi, Vlada Japana ga može uzeti i pokloniti nekom drugom. Zar građani Svilajnca treba da ostanu bez toga zbog samoreklamiranja jednog lokalnog stranačkog odbora?“ kažu radnici Doma zdravlja u Svilajncu koji su nas obavestili o ovom događaju.

Svojim kako kažu – humanim delom svilajnački naprednjaci pohvalili su se na društvenim mrežama.

„Organizaciji opštinskog odbora Srpske napredne stranke Svilajnac, a uz nesebičnu i svestranu podršku Unije žena, organizovani su zdravstveni preventivni pregledi penzionera sa teritorije opštine Svilajnac. Naši najstariji sugrađani imali su priliku da obave sledeće preglede: merenje šećera u krvi iz kapilarnog uzorka, merenje krvnog pritiska, elektrokardiografiju (EKG) uz interpretaciju nalaza i ultrazvuk stomaka i štitne žlezde. U ovoj humanoj akciji ispred Srpske napredne stranke Svilajnac učestvovali su sledeći medicinski radnici: dr Tanja Toskić-Lalović, dr Jasna Milosavljević, dr Milenko Mumović, dr Marijana Slović, dr Nataša Pavlov, medicinske sestre Brankica Radisavljević, Bojana Milošević i Ivana Đokić, kao i laborant Goran Stoilović, sanitarno-ekološki inženjer Jelena Spasojević-Obradović i nutricionista Anita Martić.
Fantastičan odziv naših sugrađana potvrđuje da su opštinski odbor Srpske napredne stranke Svilajnac i Unija žena svojom plemenitošću, stručnošću i dobrom organizacijom pokazali da brinu o svojim najstarijim sugrađanima. Ova akcija je zapravo samo najava niza humanitarnih aktivnosti, jer Svilajnčani svakako to zaslužuju“ naveli su članovi SNS na fb stranici Opštinski odbor SNS Svilajnac.

Na kritike Svilajnčana upućene na fejsbuk nalogu SNS, zvanično su napisali da je opština organizovala vakcinaciju u prostorijama škole u selima, pa tako i oni (SNS) mogu da iznesu opremu i organizuju preglede u stranačkim prostorijama. Iako je državna politika podrazumevala vakcinaciju ne samo u školama već i u tržnim centrima, halama sportova itd kako bi se građani Srbije brže i lakše vakcinisali, svilajnački naprednjaci su nekako shvatili da je to poziv da i oni mogu nešto slično da urade, s tim da zloupotrebe i položaj i imovinu grada i građana. 

Medicnski radnici koji očigledno nisu članovi SNS kažu da će slučaj biti prijavljen Ministarstvu zdravlja. 

 

(Foto fejsbuk strana Opštinski odbor SNS Svilajnac)

Prethodni tekstJučerašnja potrošnja vode u Jagodini – istorijska
Sledeći tekstMilanović: Ministarstvo zdravlja mora da reaguje na iznošenje opreme iz Doma zdravlja

5 KOMENTARA

  1. Ultrazvuk je jutros pre 7 h uzet sa odeljenja rentgena iz Doma zdravlja Svilajnac!
    A I sanitet je verovatno u vlasništvu Nebojše Lalovića. Sramota na ovaj način da se privatizuje dom zdravlja

  2. Sve im je džabe. Prošle godine kad je bio bojkot izbora SNS je u Svilajncu i pored toga izgubio izbore. To ih mnogo žulja

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime