Milanović: Ministarstvo zdravlja mora da reaguje na iznošenje opreme iz Doma zdravlja

2

„Voleo bih da vidim tu dokumentaciju Doma zdravlja po kojoj su lokalni naprednjaci izneli opremu zdravstvene ustanove, ili bilo koje privatno lice, natovarili je u sanitet i prevezli u kancelariju SNS. Ovo je skandal i bruka za opštinu Svilajnac. Potpuna je laž da je oprema iz privatne ordinacije doktorke koja je inače poverenik SNS ovde. To je oprema koju smo mi kupovali, opština, odlično znam koja je to oprema, ultrazvuk, kreveti, pa sanitet je opština dala na korišćenje Domu zdravlja. Ceo Dom zdravlja i građani Svilajnca su juče gledali to iznošenje. Ovo je zloupotreba službenog položaja i ja se nadam da će Ministarstvo zdravlja reagovati“ rekao je jutros pedsedenik Opštine Svilajnac, Predrag Milanović na Mig radiu.

Juče su u Svilajncu, prema navodima dela medicinskog osoblja Doma zdravlja, članovi Srpske napredne stranke izneli opremu – ultrazvuk, krevete, rekvizite za vađenje krvi itd. iz ove zdravstvene ustanove i preneli je u kancelariju ove stranke gde su organizovali „preventivne preglede građana“. Sve su to objavili na društvenim mrežama i pohvalili se svojim humanim delom. 

Direktorka Doma zdravlja u Svilajncu dr Valentina Đorđević nije odgovarala na poruke Infocentrale.

„Mnogi ljudi su ulazeći u SNS mislili da su zaštićeni po svim osnovama, danas su mnogi od njih u zatvoru. Niko nije zaštićen ko krši zakon. Ako neko misli da samim članstvom u SNS može da radi šta hoće, to nije tačno. Svako mora da poštuje zakon“ dodao je Milanović.

 

A.M.

2 KOMENTARA

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime